Record la editia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-la-editia-de-anul-acesta-a-festivalului-pentru-copii-kinodiseea/

Ediţia de anul acesta a Festivalului de film pentru copii Kinodiseea, care s-a încheiat miercuri seară, a avut un public record de peste 8.500 de spectatori, în şase zile. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea s-a încheiat miercuri, după şase zile, 15 filme şi 39 de proiecţii, aventuri care i-au purtat pe copii din […]

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2012

Ediţia de anul acesta a Festivalului de film pentru copii Kinodiseea, care s-a încheiat miercuri seară, a avut un public record de peste 8.500 de spectatori, în şase zile.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea s-a încheiat miercuri, după şase zile, 15 filme şi 39 de proiecţii, aventuri care i-au purtat pe copii din India până în Islanda.

Micii cinefili au avut ocazia să aleagă şi cel mai bun film al festivalului, juriul fiind format, ca în fiecare an, din copii. Astfel, juriul a desemnat „Tigrul albastru” – în regia cehului Petr Oukropec – drept cel mai bun film din festival. Trofeul Kinodiseea a fost înmânat regizorului şi celor doi copii protagonişti, Linda Votrubova şi Jakob Wunsch, care s-au aflat la Bucureşti, cu prilejul acestui eveniment.

 Premiul publicului a fost acordat filmului „Zarafa”, o coproducţie Franţa-Belgia, în regia lui Remi Bezancon şi a lui Jean-Christophe Lie. „Zarafa” va fi distribuit în cinematografele din România la începutul anului viitor, de Metropolis Film.

Reacţiile micilor spectatori din sală, curiozitatea lor, impresiile la ieşirea din cinema ne-au convins, ca în fiecare an, că este nevoie de acest festival. Mi-aş dori să reuşim să convingem din ce în ce mai mulţi oameni, că educaţia audiovizuală a copilului, în România, este un subiect care trebuie tratat cu maximă seriozitate„, spune Daniel Mitulescu, directorul evenimentului.

Festivalul Kinodiseea, aflat la cea de-a patra ediţie, a avut loc la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu din Bucureşti. Pe parcursul festivalului, copiii au putut participa la ateliere de actorie, de efecte speciale, scenografie, montaj, machiaj de film şi costume, susţinute de profesionişti din domeniu.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

 

Sursa: Mediafax

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]