„Recuperarea modelelor străbune”: Expoziţie la Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR)
https://www.ziarulmetropolis.ro/recuperarea-modelelor-strabune-expozitie-la-muzeului-national-al-taranului-roman-mntr/

O expoziţie cu titlul „Recuperarea modelelor străbune” va fi deschisă în Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) în perioada 23-29 octombrie, informează luni Biroul de presă al instituţiei gazdă. Expoziţia prezintă lucrări realizate de copii de la cercuri de creaţie din şcolile din Siseşti, Surdeşti, Dăneşti, Bonţăieni, Sighetu Marmaţiei, de meşteri maramureşeni […]

Un articol de |23 octombrie 2012

O expoziţie cu titlul „Recuperarea modelelor străbune” va fi deschisă în Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) în perioada 23-29 octombrie, informează luni Biroul de presă al instituţiei gazdă.

Expoziţia prezintă lucrări realizate de copii de la cercuri de creaţie din şcolile din Siseşti, Surdeşti, Dăneşti, Bonţăieni, Sighetu Marmaţiei, de meşteri maramureşeni şi de studenţi de la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca.

 
De asemenea, sunt expuse imagini din timpul proiectului „Recuperarea modelelor străbune – din sertarele muzeului – de la bunici la strănepoţi”, dezvoltat de Fundaţia social-culturală pentru democraţie „identitate, unitate, generozitate, acţiune”, în parteneriat cu MNŢR şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

În deceniul şapte al veacului trecut, a fost achiziţionată pentru viitorul Muzeu de Etnografie de la Baia Mare o colecţie de peste 200 de „pogmate” sau „cârpe de modele”. În primăvara acestui an, mulţumită proiectului cultural menţionat, modelele au putut „face o cale întoarsă, înspre lumea satelor şi oraşelor maramureşene şi, acum, spre lumea largă”, după ce au fost prelucrate, modelele fiind date pentru a fi refăcute sau recreate de copiii din cercurile de creaţie amintite.

 

Sursa: Agerpres

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.