Redeschiderea stagiunii 2020-2021 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/redeschiderea-stagiunii-2020-2021-la-teatrul-mic/

La început de stagiune 2020-2021 Teatrul Mic anunţă programarea primelor spectacole în interiorul sălilor, după lunga perioadă în care activitatea a fost întreruptă complet.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2020

Mijlocul lunii august a făcut, însă, posibilă organizarea cu succes a stagiunii estivale. Astfel, o parte dintre spectacolele teatrului au putut fi văzute fie pe scena Teatrului de Vară din Herăstrău, prin parteneriatul cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase, fie pe scena amenajată în Parcul Cișmigiu, în urma participării la Festivalul Bucureștii lui Caragiale, organizat de Arcub, și ulterior chiar în curtea unui muzeu al Municipiului București- Casa Filipescu Cesianu.

Romeo și Julieta de William Shakespeare, în regia Lilianei Pană, va fi primul spectacol care se va relua în condiții de siguranță și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform Ordinului nr. 1495/2020, și care va avea programate două reprezentații, în datele de 13 septembrie și 4 octombrie, de la ora 19:00, la sediul sălii Constantin Mille 16, nu la sediul inițial în care s-a jucat până acum, cel al sălii din Centrul Vechi- Gabroveni 57.

Următoarele spectacole programate la sediul sălii Constantin Mille 16 sunt: basmul contemporan Apa Vie, regia Ștefan Lupu, în data de 20 septembrie, ora 19:00, spectacolul Vinovat.Nevinovat, regia Gelu Colceag, în zilele de 25 și 27 septembrie, ora 19.00 și tragedia Viața și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban, în data de 3 octombrie, ora 19:00.

Finalul lunii septembrie aduce la sediul sălii Gabroveni 57 și primele reprezentații ale unui nou spectacol aflat sub semnul teatrului absurdului – Cântăreața cheală de Eugene Ionesco în regia lui Vlad Massaci, muzica originală semnată de Vlaicu Golcea, și scenografia lui Tudor Prodan– reprezentații programate să aibă loc în datele de 24 și 26 septembrie, de la ora 19:00.

Tot la sala Gabroveni 57 se vor relua spectacolele Mama, regia Nona Ciobanu, în data de 2 octombrie, de la ora 19:00 și Regina Maria-jurnal de război emoționantul one woman show al Simonei Mihăescu inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României, programat în data de 4 octombrie, de la ora 19.00.

La sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie vor fi programate comediile Pensiune Completă, regia Gelu Colceag, în data de 29 septembrie, ora 19.00 și Angajat la doi patroni, regia Vlad Corbeanu, în ultima zi a lunii septembrie, de la ora 19.00.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerintele impuse de autorități.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]