Redeschiderea stagiunii 2020-2021 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/redeschiderea-stagiunii-2020-2021-la-teatrul-mic/

La început de stagiune 2020-2021 Teatrul Mic anunţă programarea primelor spectacole în interiorul sălilor, după lunga perioadă în care activitatea a fost întreruptă complet.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2020

Mijlocul lunii august a făcut, însă, posibilă organizarea cu succes a stagiunii estivale. Astfel, o parte dintre spectacolele teatrului au putut fi văzute fie pe scena Teatrului de Vară din Herăstrău, prin parteneriatul cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase, fie pe scena amenajată în Parcul Cișmigiu, în urma participării la Festivalul Bucureștii lui Caragiale, organizat de Arcub, și ulterior chiar în curtea unui muzeu al Municipiului București- Casa Filipescu Cesianu.

Romeo și Julieta de William Shakespeare, în regia Lilianei Pană, va fi primul spectacol care se va relua în condiții de siguranță și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, conform Ordinului nr. 1495/2020, și care va avea programate două reprezentații, în datele de 13 septembrie și 4 octombrie, de la ora 19:00, la sediul sălii Constantin Mille 16, nu la sediul inițial în care s-a jucat până acum, cel al sălii din Centrul Vechi- Gabroveni 57.

Următoarele spectacole programate la sediul sălii Constantin Mille 16 sunt: basmul contemporan Apa Vie, regia Ștefan Lupu, în data de 20 septembrie, ora 19:00, spectacolul Vinovat.Nevinovat, regia Gelu Colceag, în zilele de 25 și 27 septembrie, ora 19.00 și tragedia Viața și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban, în data de 3 octombrie, ora 19:00.

Finalul lunii septembrie aduce la sediul sălii Gabroveni 57 și primele reprezentații ale unui nou spectacol aflat sub semnul teatrului absurdului – Cântăreața cheală de Eugene Ionesco în regia lui Vlad Massaci, muzica originală semnată de Vlaicu Golcea, și scenografia lui Tudor Prodan– reprezentații programate să aibă loc în datele de 24 și 26 septembrie, de la ora 19:00.

Tot la sala Gabroveni 57 se vor relua spectacolele Mama, regia Nona Ciobanu, în data de 2 octombrie, de la ora 19:00 și Regina Maria-jurnal de război emoționantul one woman show al Simonei Mihăescu inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României, programat în data de 4 octombrie, de la ora 19.00.

La sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie vor fi programate comediile Pensiune Completă, regia Gelu Colceag, în data de 29 septembrie, ora 19.00 și Angajat la doi patroni, regia Vlad Corbeanu, în ultima zi a lunii septembrie, de la ora 19.00.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerintele impuse de autorități.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.