Regal de comedie la Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/regal-de-comedie-la-cluj/

Astãzi a debutat în Cluj Festivalul Internaṭional de Film ComedyCLUJ –eveniment care va dura pânã pe 21 octombrie. Festivalul va aduce în prim plan 100 de filme din diverse ṭãri, cu subiecte complexe şi capabile de a trezi interesul oricãrui spectator. Gala de deschidere va avea loc astãzi, 12 octombrie la ora 19:00, la Cinema […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Astãzi a debutat în Cluj Festivalul Internaṭional de Film ComedyCLUJ –eveniment care va dura pânã pe 21 octombrie. Festivalul va aduce în prim plan 100 de filme din diverse ṭãri, cu subiecte complexe şi capabile de a trezi interesul oricãrui spectator.
Gala de deschidere va avea loc astãzi, 12 octombrie la ora 19:00, la Cinema ,,Florin Piersic’’. In cadrul galei, prezentarea lung-metrajului ,,Oricum te iubesc/Den skaldede frisor’’ va marca momentul de început. Filmul, a cãrui premierã mondialã a avut loc în luna septembrie în cadrul Festivalului de Film de la Veneṭia, îl are în rolul principal pe Pierce Brosnan.
Pe 14 octombrie, spectatorii vor putea sã îl întâlneascã pe Marcel Iureş în piesa ,,Absolut !’’ ( o producṭie a lui Alexandru Dabija sub patronajul Teatrului ACT). Piesa se bazeazã pe scrierile lui Ion Creangã, mai exact Ivan Turbincã şi promite o interpretare fabuloasã din partea lui Marcel Iureş pe scena Teatrului Naṭional Cluj-Napoca.

Premiul de Excelenṭã îi va fi acordat actorului şi regizorului Horaṭiu Mãlãele; prefaṭarea acestui eveniment va consta în proiecṭia filmului ,,Divorṭ din Dragoste’’ (în regia lui Andrei Blaier). Spre final, maestrul Mãlãele va purta un dialog deschis şi informal cu publicul prezent.

Juriul din acest an va fi alcãtuit din Thom Palmen (director Umea Film Festival din Suedia), Laurenṭiu Damian (regizor şi scenarist roman, professor la UNATC), Sebastian Stern (regizor german), Vivek Singhania (producãtor indian) şi Declan Cassidy (regizor şi scenarist, membru fondator al Irish Film and television Academy).

Cu alte cuvinte, pentru toṭi clujenii, şi nu numai, se anunṭã un festival frumos plin de filme bune.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.