„Regele Mihai: Drumul către casă”, în premieră pe History Channel
https://www.ziarulmetropolis.ro/regele-mihai-drumul-catre-casa-in-premiera-pe-history-channel/

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieţii suveranului în exil, de la expulzarea sa forţată până la înmormântare, dar include şi un interviu cu Prinţul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

Un articol de Liliana Matei|22 octombrie 2021

Programul este difuzat în premieră pe HISTORY Channel duminică, la ora 21:00, cu o zi înaintea centenarului nașterii suveranului, și este urmat de alte 11 difuzări până la sfârșitul anului. Documentarul a fost filmat în România, Elveția și Marea Britanie.

Programul include un interviu cu Prințul Philip, Duce de Edinburgh, în care descrie prietenia sa cu Regele Mihai din copilărie, când călăreau ponei pe malul Mării Negre și la Castelul Peleș, în Sinaia. Prințul Philip, ca și soția sa, Regina Elisabeta a II-a, înrudit cu regele Mihai comentează și poziția Occidentului, care abandonează România și Europa de Est sub influența lui Stalin la Ialta, în 1944.

„Împreună cu filmele anterioare, Războiul Regelui (2016) și Maria: Inima României (2018), noul documentar Regele Mihai: Drumul către casă aduce în fața publicului o perioadă din istoria României din 1860 până în 2017”, a explicat John Florescu, producătorul executiv al celor trei programe. Primele două documentare au fost lansate în Romania pe ProTV și au fost difuzate în 42 de țări pe HISTORY Channel.

Narat de aclamatul actor Marcel Iureș, documentarul prezintă interviuri cu membri ai familiei regelui, consilieri și prieteni apropiați regelui Mihai, avocatul său din Elveția, jurnaliști, istorici și fostul director al Casei Regale. Consilierul istoric principal al filmului este Dr. Matei Cazacu, autor și istoric la Centre National de la Recherche Scientifique în Paris.

John Florescu și scenaristul și producătorul britanic Trevor Poots au realizat acest program de 44 de minute împreună cu echipa românească condusă de producătorul senior Viorel Chesaru.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: