Regizorul Alexandru Mâzgăreanu este managerul interimar al Teatrului Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorul-alexandru-mazgareanu-este-managerul-interimar-al-teatrului-nottara/

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu este, din 2 mai 2022, managerul interimar al Teatrului Nottara.

Un articol de Liliana Matei|3 mai 2022

Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan, Primarul Municipiului București, într-o postare pe pagina de Facebook, în care acesta spunea: „Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale. Îi doresc succes noului director, iar bucureștenilor le adresez invitația de a merge în continuare la teatru!”

Numirea vine după demiterea fostului manager, Marinela Țepuș, ca urmare a notei primite la evaluarea anuală, ce nu i-a permis continuarea mandatului.

Alexandru Mâzgăreanu este unul dintre cei mai cunoscuți și cei mai apreciați regizori ai generației tinere. S-a născut pe 24 ianuarie 1987, la București. În 2008, a absolvit secția Regie a Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, iar, în 2010, a absolvit studiile de Master din cadrul aceleiași universități.

Cariera lui artistică a început cu un premiu prestigios, pentru Cel mai bun regizor, pentru spectacolul Romanțioșii de Edmond Rostand, la Gala Comedia ține la TINEri, în 2008. În 2011, a fost nominalizat la Secțiunea: Debut, la Gala Premiilor UNITER, pentru regia spectacolului Funcționarii, după A.P. Cehov.

Peste 30 de spectacole a pus în scenă Alexandru Mâzgăreanu, în teatre din București și din țară, multe dintre ele recompensate cu distincții importante, impunându-se ca unul dintre numele de referință în teatrul românesc al ultimului deceniu. Pentru spectacolul Steaua fără nume, producție a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, Alexandru Mâzgăreanu a primit o prestigioasă nominalizare la categoria Cea mai bună regie, la Gala Premiilor UNITER, 2020.

Printre spectacolele puse în scenă la Teatrul Nottara din București, amintim Sonată de toamnă de Ingmar Bergman, Capcană mortală de Ira Levin, Cum vă place de William Shakespeare, Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, Fazanul de Georges Feydeau, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, True West de Sam Shepard.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?