Regizorul Bobi Pricop, actrița Andreea Bibiri și scriitoarea Elena Vlădăreanu fac echipă la Teatrelli, într-un „Spațiu privat”
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorul-bobi-pricop-actrita-andreea-bibiri-si-scriitoarea-elena-vladareanu-fac-echipa-la-teatrelli-intr-un-spatiu-privat/

La început de an, Teatrelli propune publicului un spectacol-lectură special şi continuă seria de evenimente teatrale cu direcţie inovatoare lansată în 2019.

Un articol de Liliana Matei|13 ianuarie 2020

Textul uneia dintre cele mai neconvenționale autoare contemporane, Elena Vlădăreanu, este transformat în premieră într-un perfomance cu Andreea Bibiri, pe muzica lui Eduard Gabia și cu ilustrații video de Dan Basu. Regia este semnată de Bobi Pricop (foto), recunoscut pentru abordarea multimedia și spectacolele sale originale.

Spectacolul-lectură „Spațiu privat” este programat pe scena Teatrelli (Piața Lahovari, Nr.7) pentru 15 ianuarie, de la ora 19.00. „Spațiu privat” de Elena Vlădăreanu radiografiază cu emoție și fără perdea realitățile interioare ale prezentului, lupta oamenilor cu capcanele cotidianului și își propune să fie, de fapt, un adevărat manual de supraviețuire în spațiul public. Textul Elenei Vlădăreanu a fost publicat la Cartea Românească, în 2009, cu ilustrații de Dan Perjovschi. În spectacolul-lectură regizat de Bobi Pricop la Teatrelli sunt utilizate desene originale Dan Basu în proiecții video, dar și în cretă pe unul dintre pereții sălii.

„Elena Vlădăreanu, Bobi Pricop, Andreea Bibiri, Dan Basu, Eduard Gabia fac cu toții parte din generația contemporană de artiști, apreciată în România, dar și peste hotare. Continuăm, astfel, programul inițiat în 2019 și ne deschidem ca direcție către susținerea și valorizarea creatorilor români contemporani, în montări surprinzătoare și care inovează.”, a declarat pentru presă Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli.

Intrarea este liberă pentru spectacolul-lectură „Spațiu privat” în baza unei rezervări la casa de bilete Teatrelli (Piața Lahovari, Nr.7) și online, pe bilete.ro. Rezervarea își pierde valabilitatea cu 20 de minute înainte de ora de începere a evenimentului.

Spectacolul marchează Ziua Culturii Naționale la Teatrelli, fiind organizat de Primăria Capitalei prin creart.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF, 10-14 decembrie) dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.