Repetitii cu publicul şi presa la „Iarna”, în regia Mihai Măniuţiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/repetitii-cu-publicul-si-presa-la-iarna-in-regia-mihai-maniutiu/

La fel ca şi aseară, astăzi, de la ora 18:00, la Teatrul Nottara vor avea loc repetiţii cu presa şi publicul la spectacolul Iarna de Jon Fosse (traducerea: Carmen Vioreanu), în regia lui Mihai Măniuţiu. Distribuţia este alcătuită din Catrinel Dumitrescu, Andi Vasluianu, Andrea Gavriliu, Ştefan Lupu.. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2016

Iarna este cel de-al doilea spectacol semnat de Mihai Măniuţiu care iese la public în acestă lună, după Alcool pe versurile lui Ion Mureşan, un musical atipic cu Ada Milea montat tot la Nottara, în cadrul programului „Regizori mari pe bulevard”.

Până la aceste producţii, Mihai Măniuţiu nu mai lucrase de 10 ani în Bucureşti şi, după cum a mărturisit într-o conferinţă de presă, nici nu avea de gând să revină aşa curând, dar s-a lăsat convins de entuziasmul molipsitor al Marinelei Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Iarna este un experiment pentru mine. Am conceput, împreună cu scenograful Adrian Damian, un decor-instalaţie care include sunetul şi lumina. Aşadar, sub raport formal, deşi eu am mai montat textele lui Fosse, mă aflu în faţa unei experienţe complet noi, despre care nu ştiu nici eu cum se va termina. – Mihai Măniuţiu

Atât Iarna, cât şi Alcool, vor avea premiera în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru (FEST)IN pe Bulevard, care va avea loc în perioada 10-22 octombrie şi marchează întoarcerea acasă a Teatrului Nottara.

Detalii şi bilete, aici.

iarna

iarna

Foto: Iarna – www.festinpebulevard.ro

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).