Respir Shakespeare, un festival cu spectacole de teatru şi proiecţii de filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/respir-shakespeare-un-festival-cu-spectacole-de-teatru-si-proiectii-de-filme/

Cea de-a patra ediţie a festivalului Respir Shakespeare, care va include spectacole de teatru, proiecţii de filme, lansări de carte şi conferinţe, va avea loc în perioada 6 – 9 noiembrie, în Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|17 octombrie 2013

Cea de-a patra ediţie a festivalului Respir Shakespeare, care va include spectacole de teatru, proiecţii de filme, lansări de carte şi conferinţe, va avea loc în perioada 6 – 9 noiembrie, în Bucureşti. Ediţia din acest an a festivalului va avea două secţiuni: pe de o parte spectacole şi lansări de carte şi pe de altă parte conferinţe şi filme.

Astfel, pe 6 noiembrie, de la ora 20.00, la Respir Shakespeare se va desfăşura spectacolul „Yorick”, de Ion Chelaru – spectacol lectură cu Claudiu Bleonţ, Mircea Rusu, Ionuţ Ştefănescu şi Ion Chelaru -, iar, de la ora 21.30 are loc „Red Light Shakespeare”, cu Smaranda Caragea, Theodora Stanciu, Catinca Maria Nistor şi Alexandra Sălceanu, în regia Alexandrei I. Popescu.

Pe 7 noiembrie, de la ora 20.00, are loc evenimentul de lansare a cărţii „Intimitate şi obiectivitate”, de Sebastian Grama (Editura Universităţii din Bucureşti, 2013), iar de la ora 20.30 se desfăşoară la Respir Shakespeare spectacolul „Vorbe, vorbe, vorbe”, pe cinci texte de Dumitru Solomon, cu Luminiţa Bucur, Oleg Apostol şi Alexandru Sinca, în regia Deliei Nartea.

Lansări de carte la festivalul Respir Shakespeare

De asemenea, pe 8 noiembrie, de la ora 20.00, se desfăşoară „Test”, one-woman show cu Valentina Zaharia, iar, de la ora 21.00 „Discurs asupra metodei”, un spectacol de Sebastian Grama.

Volumul „Gramatica filmului”, de Daniel Arijon (Editura Oscar Print în colaborare cu Asociaţia Cultură şi Imagine şi IBU Publishing, 2013) va fi lansat la Respir Shakespeare pe 9 noiembrie, de la ora 20.00, iar, de la ora 21.00 se desfăşoară spectacolul „Richard. Al III-lea”, cu Şerban Gomoi şi Alexandra Fasolă, în regia Elenei Morar.

Citiţi şi: Vorbe vorbe vorbe şi alte spectacole, la Teatrul Mignon

În ceea ce priveşte conferinţele şi filmele din cea de-a patra ediţie a Festivalului Respir Shakespeare, acestea vor avea loc la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, iar intrarea este liberă.

Respir Shakespeare

Spectacolul ,,Vorbe, vorbe, vorbe…“ va fi prezent în cadrul festivalului Respir Shakespeare

Astfel, pe 7 noiembrie la Respir Shakespeare, de la ora 16.00, are loc „Alcoolul în opera lui William Shakespeare”, o conferinţă cu Alexandru Buican (Universitatea din Bucureşti), iar, de la ora 17.00, „Filmu’ lui Adam, 1″, o proiecţie de scurtmetraje (realizator Andrei Adam).

Pe 8 noiembrie, de la ora 16.00, va avea loc conferinţa „Hamlet: imagini ale degradării”, cu Şerban Anghelescu (cercetător la Muzeul Ţăranului Român), iar, de la ora 17.00 „Filmu’ lui Adam, 2″, notează Mediafax.

De asemenea, pe 9 noiembrie, de la ora 16.00, are loc „Manifestul antropofag”, iar, de la ora 17.00 „Filmu’ lui Adam, 3″.

Info:

Spectacolele şi lansările de carte din cadrul festivalului Respir Shakespeare, au loc la Clubul Ţăranului. Biletul costă 15 lei pe seară, iar la trei bilete cumpărate o seară este gratuită.

Foto credit: Gabriel Ghizdavu, spectacol prezent la Respir Shakespeare

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).