Retrospectiva ANONIMUL, la Cinema Elvira Popescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/retrospectiva-anonimul-la-cinema-elvira-popescu/

Publicul bucureştean va putea vedea, în perioada 8—11 septembrie, o selecţie a filmelor din Competiţia de lungmetraj, Competiţia de scurtmetraj, cât şi din secţiunile non-competitive ale Festivalului.

Un articol de Petre Ivan|6 Septembrie 2016

Filmele declarate câștigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 11 septembrie, începând cu ora 20.30: Trofeul ANONIMUL 13—THE LAND OF THE ENLIGHTENED, regia Pieter-Jan De Pue, Belgia, Cel mai bun scurtmetraj străin—EDEN HOSTEL, regia Gonzaga Manso, Spania, Cel mai bun scurtmetraj românesc—O NOAPTE ÎN TOKORIKI, regia Roxana Stroe, precum și scurtmetrajul HOPPTORNET/ TEN METER TOWER, regia Axel Danielson și Maximilien van Aertryck, Suedia—câștigător al Premiului Ovidiu Bose Paștină, acordat de Fundația Anonimul.

Cele 3 scurtmetraje din cadrul secțiunii Actori în spatele camerei vor fi proiectate vineri, 9 septembrie, de la ora 23.00:

Kitty

Kitty

CURMUDGEONS, cel mai recent scurtmetraj semnat de Danny DeVito—prezentat la Festivalul de Film Tribeca 2016-, KITTY, debutul regizoral al lui Chloe Sevigny și EN MOI, debutul Laetitiei Casta—ambele prezentate în cadrul Semaine de la Critique, Cannes 2016.

Duminică, 11 septembrie, de la ora 18.30 vor fi prezentate 3 scurtmetraje românești în afara competiției, semnate de regizorii Constantin Popescu—NINEL, Dan Chișu—DE CE PE MINE?, respectiv Matei Lucaci-Grunberg—OASE PENTRU OTTO.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro și la librăriile Anthony Frost, Kyralina, Hecate, Humanitas de la Cișmigiu, Humanitas Kretzulescu și Humanitas Auchan, la prețul de 15 lei.

ANONIMUL 13 s-a desfășurat în perioada 8—14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Invitatul special al ediției a fost regizorul coreean Park Chan-wook, recompensat cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

Foto: Festivalul Anonimul – facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »