Retrospectiva ANONIMUL, la Cinema Elvira Popescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/retrospectiva-anonimul-la-cinema-elvira-popescu/

Publicul bucureştean va putea vedea, în perioada 8—11 septembrie, o selecţie a filmelor din Competiţia de lungmetraj, Competiţia de scurtmetraj, cât şi din secţiunile non-competitive ale Festivalului.

Un articol de Petre Ivan|6 septembrie 2016

Filmele declarate câștigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 11 septembrie, începând cu ora 20.30: Trofeul ANONIMUL 13—THE LAND OF THE ENLIGHTENED, regia Pieter-Jan De Pue, Belgia, Cel mai bun scurtmetraj străin—EDEN HOSTEL, regia Gonzaga Manso, Spania, Cel mai bun scurtmetraj românesc—O NOAPTE ÎN TOKORIKI, regia Roxana Stroe, precum și scurtmetrajul HOPPTORNET/ TEN METER TOWER, regia Axel Danielson și Maximilien van Aertryck, Suedia—câștigător al Premiului Ovidiu Bose Paștină, acordat de Fundația Anonimul.

Cele 3 scurtmetraje din cadrul secțiunii Actori în spatele camerei vor fi proiectate vineri, 9 septembrie, de la ora 23.00:

Kitty

Kitty

CURMUDGEONS, cel mai recent scurtmetraj semnat de Danny DeVito—prezentat la Festivalul de Film Tribeca 2016-, KITTY, debutul regizoral al lui Chloe Sevigny și EN MOI, debutul Laetitiei Casta—ambele prezentate în cadrul Semaine de la Critique, Cannes 2016.

Duminică, 11 septembrie, de la ora 18.30 vor fi prezentate 3 scurtmetraje românești în afara competiției, semnate de regizorii Constantin Popescu—NINEL, Dan Chișu—DE CE PE MINE?, respectiv Matei Lucaci-Grunberg—OASE PENTRU OTTO.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro și la librăriile Anthony Frost, Kyralina, Hecate, Humanitas de la Cișmigiu, Humanitas Kretzulescu și Humanitas Auchan, la prețul de 15 lei.

ANONIMUL 13 s-a desfășurat în perioada 8—14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Invitatul special al ediției a fost regizorul coreean Park Chan-wook, recompensat cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

Foto: Festivalul Anonimul – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.