Retrospectiva de la Gala
https://www.ziarulmetropolis.ro/retrospectiva-de-la-gala/

Asearã, Teatrul Metropolis a ridicat din nou ştacheta în domeniul cultural: a organizat Gala de 5 ani dedicatã exclusiv spectatorilor. Sub patronajul artei şi al dragostei pentru fumos, toṭi cei prezenṭi au fost pãrṭi active ale unui eveniment unic în România în cadrul cãruia s-au decernat premii pentru fidelitate.   În cadrul galei aniversare spectatorii […]

Un articol de Andrada Văsii|30 noiembrie 2012

Asearã, Teatrul Metropolis a ridicat din nou ştacheta în domeniul cultural: a organizat Gala de 5 ani dedicatã exclusiv spectatorilor. Sub patronajul artei şi al dragostei pentru fumos, toṭi cei prezenṭi au fost pãrṭi active ale unui eveniment unic în România în cadrul cãruia s-au decernat premii pentru fidelitate.

 

În cadrul galei aniversare spectatorii au fost cei aflaṭi  în centrul atenṭiei şi au avut parte de momente speciale, încãrcate emoṭional. Cãlãuziṭi muzical de cãtre A.G. Weinberger şi premiaṭi de cãtre Iulia Vântur, asistatã de cãtre Lucian Ghimisi, invitaṭii s-au remarcat prin voioşie, emoṭii, dar şi pasiune pentru artã.

 

Surprizele nu s-au oprit aici şi s-au ṭinut lanṭ; astfel, Mihai Bendeac a înmânat premiul pentru cel mai curajos spectator unui domn care şi-a cerut soṭia în cãsãtorie chiar în sala teatrului, actorul Marius Manole a înmânat premiul pentru cel mai tânãr spectator– premiu obṭinut de douã fetiṭe pasionate de teatru, dl. Emanuel Alecsandru Papagheorghiu (reprezentant al Primãriei Minicipiului Bucureşti, direcṭia Culturã) a înmânat premiul pentru cel mai longeviv spectator,  rectorul UNATC, dl. Adrian Titieni i-a înmânat Cosminei Stratan premiul pentru cel mai spectaculos salt profesional, iar dl. George Ivaşcu a înmânat premiul pentru ambasador al teatrului în rândul tinerilor unei profesoare care îşi aduce mereu elevii la teatru.

 

De la anecdote pânã la mulṭumiri, de la cuvinte de laudã, pânã la mici sugestii, toate cuvintele adresate de cãtre premianṭi au rãsunat puternic în frumoasa salã a teatrului Metropolis.

 

La sfãrşit, domnul George Ivaşcu – directorul teatrului – s-a adresat din postura de om: omul George Ivaşcu care se bucura de prezenṭa spectatorilor, omul care a muncit pentru teatrul pe scena cãruia joacã. Cuvintele sale au mers la inima spectatorilor şi au dat încã o datã de înṭeles cã arta frumoasã se face cu oameni pasionaṭi.

 

Gala de 5 ani a fost organizatã prin eforturile unui colectiv pasionat de artã şi frumos, cel al teatrului Metropolis şi a sãrbãtorit regele- regele public. Au aniversat 100 de spectacole, peste 500 de artişti şi 1.500 de reprezentaţii, toate în cinstea oamenilor frumoşi.

 

Foto credit: Marius Gospodin

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.