Revelion CENTENAR – Piața Constituției
https://www.ziarulmetropolis.ro/revelion-centenar-piata-constitutiei/

Bucureştenii pot participa în noaptea dintre ani, pe 31 decembrie, începând cu ora 19.30, în Piaţa Constituţiei, la REVELIONul CENTENAR, un show exploziv, de peste şase ore, care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire. Intrarea este liberă.

Un articol de |21 decembrie 2018

Ca în fiecare an, concertul va fi un eveniment de excepție, în care una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, Palatul Parlamentului, va face parte din scenografia spectacolului.

Cu acest prilej, pe scena instalată în Piața Constituției, vor urca personalități din muzica românească îndrăgite de toate vârstele, iar stilurile muzicale diverse și scenografia spectaculoasă vor antrena publicul pe parcursul întregii seri.

Delia, Carla’s Dreams, Smiley, The Motans, Antonia, Nicoleta Nucă, Mark Stan, Alex Calancea și Lupii, Irina Rimes, Vescan, Noaptea Târziu, Dorian Popa, Vanotek & Lori vor petrece alături de public, creând o atmosferă efervescentă și plină de voie bună.

Artiștilor români li se adaugă un invitat special, DJ-ul internațional André Tanneberger, cunoscut cu numele de scenă ATB, care va mixa live în Piața Constituției. Seara se va încheia cu un spectaculos show de artificii.

DJ, compozitor și producător de muzică dance electronică, care îmbină stiluri precum trance, dance și chill out, ATB a ocupat de-a lungul celor douăzeci de ani de carieră primele locuri în topurile de specialitate din străinătate.

Debutul său din 1990, cu single-ul 9 PM (Till I Come), care l-a propulsat în topul din UK, a fost urmat de numeroase hit-uri – Ecstasy, Let U Go, What About Us, Move On, When It Ends It Starts Again -, îndrăgite de fani din întreaga lume.

Intrarea este liberă.

Foto: Revelion CENTENAR – facebook

10
/11
/14

Trei recitaluri și un concert cu orchestra, muzică de cea mai bună calitate cântată cu pasiune, talent și virtuozitate de trei maeștri ai scenei clasice, răsplătite cu cu minute în șir de aplauze de spectatorii ce au umplut sălile de la Craiova, Râmnicu Vâlcea și de două ori la Timișoara.

06
/11
/14

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, cel care va susține un concert la Sibiu alături de trupa sa în cadrul Mozaic Jazz Festival, a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele.

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

31
/10
/14

În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte, printre care cel al celebrului grup de artiști scoțieni Hidden Orchestra, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).