Revelion CENTENAR – Piața Constituției
https://www.ziarulmetropolis.ro/revelion-centenar-piata-constitutiei/

Bucureştenii pot participa în noaptea dintre ani, pe 31 decembrie, începând cu ora 19.30, în Piaţa Constituţiei, la REVELIONul CENTENAR, un show exploziv, de peste şase ore, care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire. Intrarea este liberă.

Un articol de |21 decembrie 2018

Ca în fiecare an, concertul va fi un eveniment de excepție, în care una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, Palatul Parlamentului, va face parte din scenografia spectacolului.

Cu acest prilej, pe scena instalată în Piața Constituției, vor urca personalități din muzica românească îndrăgite de toate vârstele, iar stilurile muzicale diverse și scenografia spectaculoasă vor antrena publicul pe parcursul întregii seri.

Delia, Carla’s Dreams, Smiley, The Motans, Antonia, Nicoleta Nucă, Mark Stan, Alex Calancea și Lupii, Irina Rimes, Vescan, Noaptea Târziu, Dorian Popa, Vanotek & Lori vor petrece alături de public, creând o atmosferă efervescentă și plină de voie bună.

Artiștilor români li se adaugă un invitat special, DJ-ul internațional André Tanneberger, cunoscut cu numele de scenă ATB, care va mixa live în Piața Constituției. Seara se va încheia cu un spectaculos show de artificii.

DJ, compozitor și producător de muzică dance electronică, care îmbină stiluri precum trance, dance și chill out, ATB a ocupat de-a lungul celor douăzeci de ani de carieră primele locuri în topurile de specialitate din străinătate.

Debutul său din 1990, cu single-ul 9 PM (Till I Come), care l-a propulsat în topul din UK, a fost urmat de numeroase hit-uri – Ecstasy, Let U Go, What About Us, Move On, When It Ends It Starts Again -, îndrăgite de fani din întreaga lume.

Intrarea este liberă.

Foto: Revelion CENTENAR – facebook

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu