Revista Amfiteatru și Biblioteca de Arte vă așteaptă la Ceainăria Bernschutz&Co
https://www.ziarulmetropolis.ro/revista-amfiteatru-si-biblioteca-de-arte-va-asteapta-la-ceainaria-bernschutzco/

Revista Amfiteatru şi volumele „Viaţa mea” de Isadora Duncan şi „Opere” de Georg Büchner, le găsiţi începând din această lună la Ceainăria Bernschutz&Co, din str. Eremia Grigorescu nr. 5, lângă Piaţa Romană, la un pas de Grădina Icoanei.

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2020

La o ceașcă de ceai, într-un loc desprins din timp, savurați povestea vieții Isadorei Duncan și opera lui Büchner, dramaturgul care n-a apucat să scrie decât trei piese, pentru că, la 23 de ani, s-a stins, lăsând unul dintre texte neterminat… un text care avea să devină celebru. „Woyzeck”.

Ambele volume le găsiți aici, la prețul de 25 de lei.

Revista Amfiteatru, ajunsă deja la Numărul 6, o găsiți, de asemenea la Ceainăria Bernschutz&Co. În paginile ei descoperiți, pe lângă cronici de specialitate, care să vă ghideze în peisajul teatral al României anului 2020, și interviuri cu diverși creatori – actori, regizori, scenografi, precum și povești de ieri de azi cu personalități și spectacole de legendă.

În Numărul 6, proaspăt venit din tipar, puteți citi un interviu amplu cu regizorul Alexandru Mâzgăreanu, un dialog cu Radu Boruzescu, celebrul scenograf al lui Lucian Pintilie, care a emigrat din România comunistă și a lucrat pe cele mai mari scene ale lumii, puteți arunca un ochi în intimitatea creatorului de modă Christian Dior și puteți călători prin toată țara să vedeți ce se mai montează pe scenele diverselor teatre. Prețul unui exemplar este 3 lei.

Proiecte al Centrului Cultural LUMINA, atât Revista Amfiteatru, cât și Biblioteca de Arte, din care fac parte cele două cărți, își propun să umple un gol în spațiul cultural autohton.

Volumul „Opere” de Georg Büchner deschide Seria Thalia. O nouă ediție în limba română a textelor dramatice ale scriitorului german este disponibilă acum, la mai bine de 50 de ani de la precedenta. Atât de diferite între ele, „Moartea lui Danton”, „Leonce și Lena” și „Woyzeck” alcătuiesc o ediție așa cum merita acest „revoluționar fragil”, cum îl numește Victor Scoradeț, autorul traducerii, pe autorul german într-o prefață care pune în lumină câteva ciudățenii din destinul scriitorului care a încetat din viață la 23 de ani, moment la care „presa a deplâns dispariția unui viitor mare savant”.

Volumul „Viața mea” de Isadora Duncaninaugurează Seria Amfiteatru, invitându-i pe cititori în lumea magică a uneia dintre cele mai mari dansatoare a lumii. Să ne-o închipuim, așadar, pe Isadora, la celebrul Hotel Negresco de la Nisa stând în pat într-o după-amiază de vară și scriind ultimele cuvinte dintr-o lungă confesiune. La foarte scurt timp după ce a încheiat-o, avea să moară strangulată cu propria eșarfă pe Promenade des Anglais…

Vă așteptăm, așadar, la Ceainăria Bernschutz&Co, să descoperiți aceste volume apărute în condiții grafice excepționale!

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.