Revista „Prima iubire, Muzica”, la toate punctele de difuzare a presei
https://www.ziarulmetropolis.ro/revista-prima-iubire-muzica-la-toate-punctele-de-difuzare-a-presei/

Primăria Municipiului Bucureşti şi Casa Artelor „Dinu Lipatti” anunţă apariţia în print a celei mai noi reviste dedicate iubitorilor de cultură, „Prima iubire, Muzica”, ce poate fi cumpărată de la punctele de difuzare a presei la preţul de 9,9 lei.

Un articol de Petre Ivan|13 noiembrie 2018

Lansarea oficială a avut loc luni, 5 noiembrie 2018, la sediul Casei Artelor „Dinu Lipatti”, urmată de un recital de muzică şi poezie eminesciană, în prezenţa a numeroşi invitaţi, nume importante ale vieţii culturale româneşti, o parte regăsindu-se şi în paginile revistei.

Printre ace;tia, pianiştii Horia Maxim, Horia Mihail, Mădălina Paşol, sopranele Irina Iordăchescu şi Martha Sandu, actorii Adrian Titieni, Vlad Rădescu, Daniela Nane şi Alexandru Nagy, balerina Ileana Iliescu, jurnalistul Marius Constantinescu, fotografa Cătălina Flămânzeanu, muzicologul Irina Hasnaş, dar şi profesorul Alexandru Mironov.

„Mărturisirile invitaţilor mei de la Casa Artelor ‘Dinu Lipatti’, presărate cu visuri împlinite, cu dureri şi cu minuni pline de învăţăminte, vă vor cuceri”, promite regizoarea Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

„Am vrut să le auziţi vocile, am vrut să le citiţi poveştile, să îi cunoaşteţi mai bine şi să îi preţuiţi aşa cum se cuvine. Aşa că am înfiinţat această revistă frumoasă, în care le veţi descoperi sufletele şi îi veţi iubi. Pe unii îi veţi alege de modele. Cu alţii veţi visa sau vă veţi lăsa copiii să viseze.”, completează Alice Barb.

Numărul de debut al revistei „Prima Iubire, Muzica” are 100 de pagini şi cuprinde un vast articol despre viaţa şi creaţia de geniu al celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti, precum şi 10 interviuri cu personalităţi de prim rang ale vieţii culturale româneşti – regizoarea Alice Barb, pianistul Horia Mihail, dirijorul Daniel Jinga, actriţa Daniela Nane, compozitorul Dan Dediu, soprana Irina Iordăchescu, muzicologul Irina Hasnaş, jurnalistul Marius Constantinescu, tenorul Şerban Vasile şi directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, Ion Grosu.

În sumar se regăsesc editorialul regizoarei Alice Barb, directorul fondator al revistei „Prima iubire, Muzica” şi al redactorului-şef Alice Năstase Buciuta, articole semnate de criticul de film Irina Margareta Nistor, de profesorul Alexandru Mironov şi de profesorul Mădălin Alexandru Stănescu, precum şi pagini dedicate evenimentelor şi publicului Casei Artelor „Dinu Lipatti”. Sesiunile foto sunt realizate de Paul Ştefan Buciuta.

„Este o publicaţie lunară, pentru întreaga familie”, declară Alice Barb, „Şi, până la urmă, poate, vom visa cu toţii la o lume plină de muzică şi de iubire. Poate vom face cu toţii, împreună, o lume mai frumoasă şi mai bună, în care prima iubire va fi cântecul de leagăn al mamei, muzica – prietenă, mângâietoare şi aripă…”.


Casa Artelor „Dinu Lipatti” este cel mai nou centru cultural de excelenţă din Capitală, înfiinţat de Primăria Municipiului Bucureşti, finanţat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi inaugurat la 19 martie 2018, în casa – astăzi monument istoric – celui mai mare pianist roman al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti.

Foto: „Prima iubire, Muzica” lansare – Valentin Răzvan

06
/06
/22

Târgu Jiu Magic Fest – festival de pop, jazz, blues şi crossover – aduce în premieră între 10 şi 12 iunie 2022, ora 20.30, în Parcul Coloanei fără sfârșit, trei voci feminine remarcabile ale muzicii româneşti, Nadia Trohin - 10 iunie, Paula Seling - 11 iunie, Monica Anghel - 12 iunie, care vor evolua acompaniate în fiecare seară pe scenă de Big Band-ul Radio, dirijor Ionel Tudor. Intrarea este liberă

06
/06
/22

În 2001, cunoscutul violonist român REMUS AZOIȚEI a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a instituției. În 2019, a susținut concerte la Carnegie Hall - New York și la Kennedy Center - Washington DC, pe lângă multe alte apariții europene, și în 2021 a fost solistul Orchestrei de Cameră din Viena în cadrul Festivalului Enescu.

06
/06
/22

Joi, 9 și vineri, 10 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de Radu Popa, în două concerte cu public, desfășurate de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român. În prima parte, vor fi interprate Concertul în fa major pentru două piane şi orchestră, KV242 de Wolfgang Amadeus Mozart și Concertul în re minor pentru două piane şi orchestră, FP61 de Francis Poulenc, cu soliștii Alon Goldstein și Andrei Licareț. Vor urma, în program, Passacaglia, BWV582 de Johann Sebastian Bach/ Ottorino Respighi și Pinii din Roma de Ottorino Respighi. 

03
/06
/22

Peștera Ialomiței din Bucegi găzduiește cea de-a doua ediție „The Jazz Cave Festival”, un eveniment care și-a propus să contribuie la restaurarea legăturii organice dintre om și natură, promovând principiile internaționale ale muzicii de jazz. Ediția 2022 va avea loc în mijlocul verii, în perioada 1 - 3 iulie 2022, un bun prilej pentru iubitorii de jazz și drumeții montane de a revizita patrimoniul natural din Bucegi.

02
/06
/22

Savurăm weekendurile în oaza de cultură din inima naturii urbane cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică și pop-indie de la artiști independenți, cu picnic și degustări gourmet de la artizani locali, proiecții de film, ateliere de yoga, dans contemporan, ateliere educative pentru copii și momente de poezie pe pajiștea Grădinii Botanice a Universității din București.

02
/06
/22

Dacă în lumea artistică deseori relațiile sunt dominate de un orgoliu exacerbat, există și excepții și una dintre cele mai frumoase dintre ele este reprezentată de prietenia și admirația reciprocă dintre Mozart și Haydn, cei doi mari reprezentanți ai clasicismului muzical vienez. Miercuri, 8 iunie 2022, de la 19.00, veți avea ocazia de a asculta la Sala Radio un concert MOZART/HAYDN prezentat de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului GHEORGHE COSTIN.

31
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de  joi  și vineri, 2 și 3 iunie 2022, pentru alte  două concerte cu public, desfășurate de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român.

30
/05
/22

Câștigătorul uneia dintre cele mai prestigioase competiții muzicale din Europa - Concursul Malko pentru tineri dirijori (organizat la Copenhaga de Orchestra Simfonică Radio Daneză) este invitat special pe scena Sălii Radio! DMITRI MATVIENKO (născut în Belarus) a fost distins în 2021 cu premiul I și premiul publicului și se va afla vineri, 3 iunie 2022 (de la 19.00) la pupitrul ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO.