Rezultatele de la Premiile Bafta
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezultatele-de-la-premiile-bafta/

 Premiile Academiei Britanice pentru Film şi Televiziune- Bafta Awards- au fost decernate în acest weekend la Londra. Pe lista câştigãtorilor s-au numãrat atât Ben Affleck, cât şi Emmanuelle Riva.   Marele câştigãtor a fost filmul Argo, atât la categoria Cel mai bun film, cât şi la Cel mai bun regizor (Ben Affleck). Premiul pentru Cel […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

 Premiile Academiei Britanice pentru Film şi Televiziune- Bafta Awards- au fost decernate în acest weekend la Londra. Pe lista câştigãtorilor s-au numãrat atât Ben Affleck, cât şi Emmanuelle Riva.

 

Marele câştigãtor a fost filmul Argo, atât la categoria Cel mai bun film, cât şi la Cel mai bun regizor (Ben Affleck).

Premiul pentru Cel mai bun actor a mers la Daniel Day-Lewis (Lincoln), iar cel pentru Cea mai bunã actriṭã la Emmanuelle Riva (Amour). Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaṭie a mers la filmul The Making of Longbird, iar Cel mai bun scenariu original i-a revenit filmului Django Unchained. Cel mai bun documentar a fost Searching for Sugar Man, iar Cel mai bun film britanic a fost considerat Skyfall.

08
/12
/22

În data de 4 decembrie la Stary Teatr din Cracovia au avut loc alegerile președintelui Uniunii Teatrelor din Europa și a consiliului director. Reprezentanții teatrelor care fac parte din Uniune l-au reales în unanimitate pe Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în funcția de președinte, cu un nou mandat de doi ani.

07
/12
/22

În perioada 19.09.2022 – 18.04.2023, Asociația Entuziart își deschide din nou inimile copiilor din Școala Profesională Specială Sf Nicolae” din București oferindu-le acestora 232 de ore gratuite de art terapie prin pictura si dans, ateliere de fotografie si posibilitatea de a își expune creațiile in cadrul unei expoziții de arta ce va avea loc in luna aprilie 2023 si va marca încheierea proiectului.

07
/12
/22

Institutul Cultural Român va fi prezent la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, desfășurată în perioada 7-11 decembrie, cu o ofertă de peste 50 de titluri: volume din sfera memorialistică, albume de artă sau literatură, pe care cititorii prezenți la Romexpo le vor putea cumpăra cu o reducere de 30 %.

06
/12
/22

Miercuri, 7 decembrie 2022, de la ora 11.00, în Sala de Balet, cei mici sunt așteptați să vizioneze o Lecție de balet. Evenimentul, adresat copiilor de vârstă şcolară, cuprinde o oră de studiu de balet – special construită pentru a promova arta dansului clasic în rândul celor mici – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet.

06
/12
/22

Filarmonica "George Enescu" invită publicul la concertele din datele de joi, 8 decembrie şi vineri, 9 decembrie 2022, ora 19, desfăşurate în somptuoasa Sală mare a Ateneului Român, cu un program integral Johannes Brahms. Orchestra simfonică a Filarmonicii îl va avea la pupitrul dirijoral pe tânărul James Feddeck, cu o carieră impresionantă în ascensiune, iar ca solist pe renumitul pianist Andreas Haefliger, cunoscut pentru sensibilitatea, spiritul pătrunzător şi transcendenţa cu care îşi impregnează programele sale novatoare.

06
/12
/22

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.