Rezultatele preselecţiei Galei Tânărului Actor Hop 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezultatele-preselectiei-galei-tanarului-actor-hop-2014/

În zilele de 15, 16 şi 17 iulie a.c. UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor, unde s-au prezentat 179 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti şi din ţară.

Un articol de Liliana Matei|18 iulie 2014

Iată rezultatele!

La secţiunea Grup, comisia formată din Ana Ciontea, Claudiu Groza şi Cristian Theodor Popescu a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs:

1. Ce a zis vrabia, de Danny Mitarotondo, cu: Alexandru Malaicu şi Ioan Alexandru Savu, absolvenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu

2. Feromonii, de Theo Herghelegiu, cu: Alexandra Acalfoae, Petruţ-Laurenţiu Butuman, Ada Lupu, Anca Pascu şi Cosmina Rusu, absolvenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi

3. O poveste imposibilă, de Alina Suărăsan pe fragmente din Visul unei nopţi de vară, Nora, Faust, Unchiul Vanea, cu: Lucian Mihai Ionescu, Dana-Maria Marineci, Smaranda Nicolau, Ana Bianca Popescu, Oana Cristina Puscatu şi Alina Suărăsan, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

4. Paravan – Două telefoane, de Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

La secţiunea Individual, comisia formată din Radu Afrim (foto sus), Marius Manole şi Mihaela Michailov a declarat admişi în concurs următorii candidaţi:

Alexandru Constantin Apostol, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Cătălin-Nicolae Asanache, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ana-Maria Bercu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrea Erika Bokor, Universitatea de Arte, Târgu-Mureş
Andrei Brădean, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Claudia Chiraş, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Daniel-Ioan Chirilă, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Andrei Ciopec, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ruxandra Coman, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Răzvan Corneci, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Flavia Giurgiu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ştefan Huluba, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ada Lupu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Dana-Maria Marineci, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrei Ioan Morariu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Marian-Gabriel Olteanu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Aurora Păunescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ioana-Maria Repciuc, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Réka Szász, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Alexandru Ştefănescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Iulia Valentina Verdeş, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfăşura la Costineşti în perioada 9-12 septembrie 2014.

Gala Tânărului Actor este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort Costineşti.

Foto: M. Jipa

12
/12
/14

Un recital unic în București, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Soliști: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu - pian

12
/12
/14

Campania CITESTE POVESTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

12
/12
/14

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

11
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de vineri, 12 decembrie, este actriţa Oana Pellea. Realizatoarea Marina Constantinescu spune despre Oana Pellea că face parte din întâlnirile vieţii ei. Aceasta ediţie Nocture este despre popasurile importante ale vieţii, despre oamenii pe care îi porţi cu tine chiar şi când aceştia nu mai sunt, despre amintiri. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

10
/12
/14

„Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, se joacă luni, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul unteatru. Cu o notă aparte de mistic, spectacolul este o invitație pentru fiecare spectator de a descoperi lumea fermecată a lui Gabi, o adolescentă pasionată de literatură și de scris.