Richard al III-lea, de William Shakespeare, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/richard-al-iii-lea-de-william-shakespeare-la-tvr-2/

În această seară, pe TVR 2, de la ora 21.10 (şi în reluare pe 5 decembrie, de la ora 00.40), iubitorii teatrului TV pot vedea Richard al III-lea, de William Shakespeare. Spectacolul, din distribuţia căruia nu lipsesc Ion Marinescu, Gheorghe Cozorici, Olga Tudorache, Emanoil Petrut, Gheorghe Dinică sau Dem Radulescu, a fost înregistrat în anul 1969 în studiourile TVR.

Un articol de Petre Ivan|26 Noiembrie 2016

La TVR 2, o seară de neuitat pentru iubitorii Thaliei — Richard al III-lea de William Shakespeare, în regia lui Ion Barna. Prin valoarea distribuției — un spectacol document, iar prin calitatea artistică — un spectacol eveniment.

Realizat în studiourile TVR în anul 1969, spectacolul oferă o imagine semnificativă prin forța creatoare a regretatului Ion Marinescu, în rolul titular, interpret care a atras admirația publicului și a criticilor prin evolutii strălucite pe scenele din Craiova, Oradea si Bucuresti, dar si în teatrul radiofonic si de televiziune. Alături de el, îi veti putea revedea pe Olga Tudorache, Gheorghe Cozorici, Elena Bădulescu, Gheorghe Dinică.

Vă spuneam în luna ianuarie că ‘anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare.

Richard al III-lea, de William Shakespeare – INFORichard al III-lea

Distribuție: Ion Marinescu, Eugenia Bădulescu, Gheorghe Cozorici, Constantin Rauțchi, Olga Tudorache, Emanoil Petrut, Gheorghe Oancea, Gheorghe Dinică, Anda Caropol, Boris Ciornei, Dinu Ianculescu, Mihai Dogaru, Adrian Georgescu, Nelly Sterian, Matei Gheorghiu, Dem Radulescu, Ștefan Tapalagă, Radu Cazan.

Decoruri și costume Vasile Rotaru

Regia artistică Ion Barna

Program difuzare Richard al III-lea

* TVR 2 luni, 28 noiembrie, ora 21.10 si luni 5 decembrie, ora 00.40

* TVR Internațional sâmbătă 3 decembrie ora 17.30

Iașii în carnaval — de Vasile Alecsandri

De asemenea, pe TVR 3, iubitorii teatrului TV potvedea sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19.50 și duminică, 4 decembrie, de la ora 7.50

Iașii în carnaval — de Vasile Alecsandri

Cu: Dorin Andone, Petre Băcioiu, Octavian Lăluț, Marius Bodochi, Grigore Chirițescu, Anda Chirpelean, Miriam Cuibus, Ion Marian, Călin Nemeș, Victor Nicolae, Marius Olteanu, Bucur Stan, Daniel Szallosi, Lucia Wanda Toma, Melania Ursu.

Regia artistică: Victor Ioan Frunză

Spectacol preluat de la Teatrul National din Cluj și scenografie — 1989

Foto: Richard al III-lea – tvr.ro

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »