Robert De Niro pune pe muzică “Poveste din Bronx”
https://www.ziarulmetropolis.ro/robert-de-niro-pune-pe-muzica-poveste-din-bronx/

Actorul american Robert De Niro a acceptat să devină coregizor al unei versiuni muzicale a filmului “Poveste din Bronx/ A Bronx Tale” (1993), la peste 20 de ani după ce a regizat lungmetrajul original.

Un articol de Petre Ivan|26 februarie 2015

Robert De Niro pune pe muzică “Poveste din Bronx” / Jerry Zaks, un veteran al teatrului, recompensat şi cu Oscar, va fi coregizor al musicalului, care va avea premiera la Paper Mill Playhouse din New Jersey, în a doua jumătate a acestui an.

Implicarea lui De Niro în “A Bronx Tale” datează din 1993, când a regizat şi jucat în versiunea cinematografică a unei piese de teatru scrise de Chazz Palminteri, despre un băiat dintr-o familie din clasa de mijloc care se implică în crima organizată.

Chazz Palminteri, care a readus spectacolul său din 1989 pe Broadway, în 2007, prezentându-l apoi într-un turneu nord-american, a adaptat scenariul pentru noul musical în colaborare cu Alan Menken, un compozitor premiat cu Oscar, şi cu Glenn Slater, un textier premiat cu Grammy.

Noul musical “A Bronx Tale” regizat de Robert de Niro va avea premiera pe 25 noiembrie.

Unul dintre cei mai influenţi actori din toate timpurile

Actorul, regizorul şi producătorul Robert De Niro este considerat unul dintre cei mai talentaţi şi mai influenţi cineaşti din toate timpurile.

Dublu câştigător al premiului Oscar, pentru rolurile din “Naşul: Partea II” (1975) şi “Taurul furios/ Raging Bull” (1981), De Niro a făcut multe alte roluri memorabile, mai ales în regia lui Martin Scorsese, în filme precum “Şoferul de taxi/ Taxi Driver” (1976), “Băieţi buni/ Goodfellas” (1990), “Promontoriul groazei/ Cape Fear” (1991) şi “Casino” (1995).

De Niro este, de asemenea, unul dintre fondatorii celebrului Festival Internaţional de Film Tribeca de la New York, înfiinţat în 2002.

Foto: Robert De Niro, Poveste din Bronx – facebook

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.

04
/11
/21

Ce-mi place foarte mult la cinema-ul furios al lui Nadav Lapid este că nu ştii niciodată unde te va duce şi în ce fel te va învălui. Singurul lucru pe care poţi să îl anticipezi este că vei fi surprins. Nu-ţi rămâne decât să te laşi purtat de ideile sale neconvenţionale şi incomode.

01
/11
/21

CRONICĂ DE FILM În „A Hero” (2021), noul său lungmetraj, câştigător ex-aequo al Grand Prix la Cannes, regizorul iranian Asghar Farhadi îşi recâştigă inspiraţia creatoare care l-a consacrat printre marii autori de cinema contemporani.