Robert Harris a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ cu romanul „Factorul groazei“
https://www.ziarulmetropolis.ro/robert-harris-a-fost-publicat-in-colectia-strada-fictiunii-cu-romanul-factorul-groazei/

Scriitorul Robert Harris, distins cu European Film Award pentru cel mai bun scenariu, a fost publicat în România în colecţia Strada Ficţiunii la editura ALL.

Un articol de Andrada Văsii|7 martie 2013

Robert Harris, scriitorul ale cărui cărți s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare și au fost traduse în peste 30 de limbi, a fost publicat de curând în colecția Strada Ficţiunii, cu romanul Factorul groazei, traducere din limba engleză și note de Diana Geacăr.

Pornind de la un dezastru financiar real – prăbuşirea Bursei din New York în 6 mai 2010, pe fondul crizei datoriilor suverane din Grecia, Robert Harris explorează potențialul distructiv al propriilor noastre creații, îmbinând cu măiestrie și ingeniozitate convențiile thrillerului „clasic“ cu spaimele lumii contemporane.

„Scriitura lui Robert Harris amintește de Michael Crichton, Ian Fleming, Stanley Kubrick și Alfred Hitchcock.“ (Financial Times)
„Robert Harris rescrie Frankenstein pentru era digitală.“ (The Independent)

Despre carte:

Cel mai mare dușman al rațiunii este frica – nimeni nu o știe mai bine decât Alexander Hoffmann, omul care a făcut o avere din spaima altora. Geniu matematic și om de afaceri, Hoffmann rulează miliarde de dolari pe piețele financiare fără a ridica măcar un deget, și asta datorită programului VIXAL-4, un algoritm care decide singur cum să joace la bursă în situațiile cele mai riscante. Principiul de la baza algoritmului este pe cât de ingenios, pe atât de simplu: în vremuri tulburi, cine înțelege mecanismul fricii poate prezice mersul pieţei. În scurt timp însă, când VIXAL scapă de sub control, cel care se îmbogățea din frica altora ajunge să o trăiască pe propria piele, iar visul său de o viață se transformă în cel mai negru coșmar al omenirii.

Bun cunoscător al spaimelor noastre atavice, Robert Harris pornește de la o întâmplare adevărată (așa-numitul Flash Crash, care a zguduit lumea finanțelor în 6 mai 2010) pentru a explora potențialul distructiv al propriilor noastre creații, propunându-ne un Frankenstein al zilelor noastre.

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

05
/08
/23

„Misterul Mussolini” de Maurizio Serra este o biografie neconvențională a „celui mai greu de descifrat dintre toți dictatorii secolului XX”, disponibilă acum și în limba română, la Editura Trei.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.