Robert Harris a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ cu romanul „Factorul groazei“
https://www.ziarulmetropolis.ro/robert-harris-a-fost-publicat-in-colectia-strada-fictiunii-cu-romanul-factorul-groazei/

Scriitorul Robert Harris, distins cu European Film Award pentru cel mai bun scenariu, a fost publicat în România în colecţia Strada Ficţiunii la editura ALL.

Un articol de Andrada Văsii|7 martie 2013

Robert Harris, scriitorul ale cărui cărți s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare și au fost traduse în peste 30 de limbi, a fost publicat de curând în colecția Strada Ficţiunii, cu romanul Factorul groazei, traducere din limba engleză și note de Diana Geacăr.

Pornind de la un dezastru financiar real – prăbuşirea Bursei din New York în 6 mai 2010, pe fondul crizei datoriilor suverane din Grecia, Robert Harris explorează potențialul distructiv al propriilor noastre creații, îmbinând cu măiestrie și ingeniozitate convențiile thrillerului „clasic“ cu spaimele lumii contemporane.

„Scriitura lui Robert Harris amintește de Michael Crichton, Ian Fleming, Stanley Kubrick și Alfred Hitchcock.“ (Financial Times)
„Robert Harris rescrie Frankenstein pentru era digitală.“ (The Independent)

Despre carte:

Cel mai mare dușman al rațiunii este frica – nimeni nu o știe mai bine decât Alexander Hoffmann, omul care a făcut o avere din spaima altora. Geniu matematic și om de afaceri, Hoffmann rulează miliarde de dolari pe piețele financiare fără a ridica măcar un deget, și asta datorită programului VIXAL-4, un algoritm care decide singur cum să joace la bursă în situațiile cele mai riscante. Principiul de la baza algoritmului este pe cât de ingenios, pe atât de simplu: în vremuri tulburi, cine înțelege mecanismul fricii poate prezice mersul pieţei. În scurt timp însă, când VIXAL scapă de sub control, cel care se îmbogățea din frica altora ajunge să o trăiască pe propria piele, iar visul său de o viață se transformă în cel mai negru coșmar al omenirii.

Bun cunoscător al spaimelor noastre atavice, Robert Harris pornește de la o întâmplare adevărată (așa-numitul Flash Crash, care a zguduit lumea finanțelor în 6 mai 2010) pentru a explora potențialul distructiv al propriilor noastre creații, propunându-ne un Frankenstein al zilelor noastre.

03
/05
/23

Editura Nemira vă invită la evenimentul de lansare a volumului inedit de scrisori „Dragă tată”, scris de Patrick și Ernest Hemingway, o carte despre iubire și distanțe, despre părinți și fricile lor, despre copii și capriciile lor, despre un soi de imposibilitate de a mai recupera ceva în plină tranziție sau în plină degradare, publicată în colecția Yorick.

01
/05
/23

O selecție de titluri noi, disponibile la Editura Nemira în luna mai, în care veți regăsi „Proiectul Hail Mary” de Andy Weir, „Fiica de la Auschwitz” de Tova Friedman și Malcom Brabant și „Focul viu” de Stephen King, trei cărți care promit să-și fascineze cititorii de la primele pagini.

27
/04
/23

După primul volum din seria „Măștile Zeului", „Mitologia primitivă", în care autorul prezintă cititorilor izvoarele miturilor universale și arată cum acestea ne-au modelat înțelegerea lumii, văzută și nevăzută, de-a lungul timpului, Editura Trei oferă cititorilor pasionați de acest subiect ocazia incursiunii într-o lume fascinantă, cea a Mitologiei orientale.

27
/04
/23

Cum ar arăta realitatea dacă în locul pauzelor publicitare ar exista pauze de poezie? Am fi mai deschiși față de lume și față de cei din jurul nostru? La aceste teme de refelecție își propune să ofere un răspuns cea de-a șaptea ediție a proiectului „Poezia în oraș", care se derulează sub egida clusterului EUNIC Varșovia, în perioada 20 aprilie – 21 mai 2023, în capitala Poloniei.

09
/04
/23

Șapte recomandări de lectură pentru luna aprilie, în care veți regăsi scrisorile schimbate de legendarul Ernest Hemingway cu fiul său, Patrick, dar și un nou roman semnat de Amor Towles, autorul bestsellerului „Un gentleman la Moscova”. Titlurile selectate au apărut în această lună la Editura Nemira.