Robin Williams & Christopher Reeve. O fotografie…
https://www.ziarulmetropolis.ro/robin-williams-christopher-reeve-o-fotografie/

Puţini ştiu că Robin Williams, care ar fi împlinit, ieri, 65 de ani, şi Christopher Reeve, cel mai faimos şi îndrăgit “Superman”, au fost colegi de cameră pe când aveau 17 ani. În ultimul an de facultate, cei doi au fost aleşi să studieze arta dramatică la apreciata Juilliard School of Performing Arts din New York.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2016

Christopher Reeve va deveni cunoscut publicului în 1978, odată cu apariţia în Superman, în timp ce Robin Williams ajunge în atenţia cinefililor doi ani mai târziu, după ce Robert Altman îi încredinţează rolul principal în “Popeye”.

Prietenia dintre Robin Williams şi Christopher Reeve a continuat de-a lungul întregii vieţi, în ciuda dramelor personale care aveau să îi lovească pe cei doi mari actori.

În 1995, Christopher Reeve i-a spus soţiei sale, Barbarei Walters, că “îşi doreşte să moară” după ce a rămas paralizat în urma unui accident de călărie.

Christopher Reeve

Christopher Reeve

Barbara i-a spus că dacă doreşte să meargă mai departe în acest sens, vor “găsi o soluţie pentru a face asta”. Dar a adăugat: “Eşti acelaşi, în continuare. Şi noi te iubim.”

Mai târziu, după plecarea ei, Christopher stătea întins pe patul de spital, cufundat în gânduri negre.

Dintr-o dată, un doctor a dat buzna în camera sa strigâd: “Întoarce-te!”. “Cum?”, a răspuns surprins Reeve care ştia că, paralizat fiind, nu poate face aşa ceva. Dar doctorul a insistat: “Întoarce-te!”

Christopher Reeve era pe punctul de a chema o asistentă în momentul în care a realizat că nu era vorba despre un doctor ci despre Robin Williams, vechiul său prieten.

Atunci Reeve a izbucnit în râs. Mai târziu i-a povestit lui Walters: “Am realizat în acea clipă că dacă pot râde, voi putea supravieţui”.

Foto: Robin Williams & Christopher Reeve, în 1981 – facebook

08
/12
/13

La doi ani de la dispariţia regizorului Andrei Blaier, TVR 2 îi dedică azi ciclul „Duminica filmului românesc”. Cinefilii români vor putea urmări în această zi două dintre filmele sale reprezentative: „Fapt divers“ (de la ora 14.10) şi „Ilustrate cu flori de câmp“ (de la ora 20.10).

06
/12
/13

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.

04
/12
/13

Lungmetrajele „Poziţia copilului“, de Călin Peter Netzer, ,,Când se lasă seara peste Bucureşti...", de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, vor fi proiectate, în perioada 10 decembrie - ianuarie 2014, la cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Madrid.

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.