Robin Williams & Christopher Reeve. O fotografie…
https://www.ziarulmetropolis.ro/robin-williams-christopher-reeve-o-fotografie/

Puţini ştiu că Robin Williams, care ar fi împlinit, ieri, 65 de ani, şi Christopher Reeve, cel mai faimos şi îndrăgit “Superman”, au fost colegi de cameră pe când aveau 17 ani. În ultimul an de facultate, cei doi au fost aleşi să studieze arta dramatică la apreciata Juilliard School of Performing Arts din New York.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2016

Christopher Reeve va deveni cunoscut publicului în 1978, odată cu apariţia în Superman, în timp ce Robin Williams ajunge în atenţia cinefililor doi ani mai târziu, după ce Robert Altman îi încredinţează rolul principal în “Popeye”.

Prietenia dintre Robin Williams şi Christopher Reeve a continuat de-a lungul întregii vieţi, în ciuda dramelor personale care aveau să îi lovească pe cei doi mari actori.

În 1995, Christopher Reeve i-a spus soţiei sale, Barbarei Walters, că “îşi doreşte să moară” după ce a rămas paralizat în urma unui accident de călărie.

Christopher Reeve

Christopher Reeve

Barbara i-a spus că dacă doreşte să meargă mai departe în acest sens, vor “găsi o soluţie pentru a face asta”. Dar a adăugat: “Eşti acelaşi, în continuare. Şi noi te iubim.”

Mai târziu, după plecarea ei, Christopher stătea întins pe patul de spital, cufundat în gânduri negre.

Dintr-o dată, un doctor a dat buzna în camera sa strigâd: “Întoarce-te!”. “Cum?”, a răspuns surprins Reeve care ştia că, paralizat fiind, nu poate face aşa ceva. Dar doctorul a insistat: “Întoarce-te!”

Christopher Reeve era pe punctul de a chema o asistentă în momentul în care a realizat că nu era vorba despre un doctor ci despre Robin Williams, vechiul său prieten.

Atunci Reeve a izbucnit în râs. Mai târziu i-a povestit lui Walters: “Am realizat în acea clipă că dacă pot râde, voi putea supravieţui”.

Foto: Robin Williams & Christopher Reeve, în 1981 – facebook

31
/05
/22

Vara începe cu o veste bună – sau, mai degrabă, două! Centrul Ceh vă invită din nou la proiecții de film pe strada Ion Ghica 11. Documentary Mondays și Fiction Tuesdays reîncep pe 6 și 7 iunie, după ce timp de 2 ani s-au desfășurat în format online. Iubitorii de filme cehe și de documentare pot vizita din nou unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din București, unde sunt așteptați cu bere cehă și o atmosferă prietenoasă.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.