„Roboțelul de Aur” în premieră la Gala Docuart Fest 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/robotelul-de-aur-in-premiera-la-gala-docuart-fest-2015/

Ediţia a 4-a a festivalului de film documentar românesc Bucureşti Docuart Fest debutează pe 30 septembrie cu o proiecţie în premieră în cadrul galei de deschidere la Cinemateca Eforie. Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitaţii online. 

Un articol de Liliana Matei|25 septembrie 2015

Docuart Fest 2015 deschide această ediție cu unul dintre cele 26 de filme documentar selectate în cadrul competiției, dar și cu o expoziție creativă. Miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 19:30, va fi proiectată în premieră națională producția „Roboțelul de Aur”, în regia tinerilor Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Acesta din urmă a studiat Regie de Film și a absolvit Esra Paris, iar Mihai este absolvent al Universității Babaș-Bolyai, Facultatea de Film și TV.

Documentarul acestora urmărește povestea unei jucătoare românce de box multiplă campioană europeană și mondială. După ce a fost abandonată, a trăit o viață violentă, în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani. Steluța Duță a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș. Protagonista, alături de antrenor și cei doi regizori care s-au ocupat în exclusivitate de aducerea la viață a materialului prezent la London East End Film Festival vor lua parte la eveniment, urmănd să susțină o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul după încheierea proiecției.

De asemenea, de la ora 18:30, are loc vernisajul artiștilor Raluca și Matei Arnăutu, expoziția acestora, „Noise and Silence”, fiind liberă de urmărit la Cinemateca Eforie în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.

Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitații online.

INFO

București Docuart Fest se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, având intrarea liberă pe întreg parcursul proiecțiilor stabilite la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului Român, urmând să aducă spectatorilor producții de film documentar românesc recent realizate, masterclass-uri, dezbateri și activități culturale adiacente.

12
/07
/20

★★★★★ CRONICĂ DE FILM Prezent anul trecut în mai multe festivaluri și disponibil acum în România pe platforma MUBI, „Ne croyez surtout pas que je hurle” („Just Don't Think I'll Scream”, 2019), debutul regizorului francez Frank Beauvais, este un excelent documentar eseu, potrivit și pentru perioada bizară pe care o trăim.

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »