“Roboțelul de Aur” în premieră la Gala Docuart Fest 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/robotelul-de-aur-in-premiera-la-gala-docuart-fest-2015/

Ediţia a 4-a a festivalului de film documentar românesc Bucureşti Docuart Fest debutează pe 30 septembrie cu o proiecţie în premieră în cadrul galei de deschidere la Cinemateca Eforie. Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitaţii online. 

Un articol de Liliana Matei|25 Septembrie 2015

Docuart Fest 2015 deschide această ediție cu unul dintre cele 26 de filme documentar selectate în cadrul competiției, dar și cu o expoziție creativă. Miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 19:30, va fi proiectată în premieră națională producția “Roboțelul de Aur”, în regia tinerilor Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Acesta din urmă a studiat Regie de Film și a absolvit Esra Paris, iar Mihai este absolvent al Universității Babaș-Bolyai, Facultatea de Film și TV.

Documentarul acestora urmărește povestea unei jucătoare românce de box multiplă campioană europeană și mondială. După ce a fost abandonată, a trăit o viață violentă, în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani. Steluța Duță a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș. Protagonista, alături de antrenor și cei doi regizori care s-au ocupat în exclusivitate de aducerea la viață a materialului prezent la London East End Film Festival vor lua parte la eveniment, urmănd să susțină o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul după încheierea proiecției.

De asemenea, de la ora 18:30, are loc vernisajul artiștilor Raluca și Matei Arnăutu, expoziția acestora, “Noise and Silence”, fiind liberă de urmărit la Cinemateca Eforie în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.

Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitații online.

INFO

București Docuart Fest se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, având intrarea liberă pe întreg parcursul proiecțiilor stabilite la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului Român, urmând să aducă spectatorilor producții de film documentar românesc recent realizate, masterclass-uri, dezbateri și activități culturale adiacente.

22
/01
/19

CRONICĂ DE FILM Ales în 2018 cel mai bun film în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, „Border” („La graniță”), al doilea lungmetraj, extrem de inventiv, al regizorului iraniano-suedez Ali Abbasi, aduce fantasticul în cel mai banal cotidian și vorbește despre alteritate într-un mod surprinzător și profund original.

22
/01
/19

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles. Nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate de actorii Tracee Ellis Ross şi Kumail Nanjiani.

22
/01
/19

Film Now și Digi 24 transmit în direct, astăzi, 22 ianuarie, în jurul orei 15.20, anunțul oficial al nominalizărilor la premiile Academiei Americane de Film. Cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

18
/01
/19

Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

07
/01
/19

Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

06
/01
/19

PREVIEW Anul 2019 se anunță promițător pentru cinematografia română. Cele mai așteptate sunt noile filme realizate de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu, cu o potențială premieră la Cannes. Tot în acest an va ieși în săli și „Nu mă atinge-mă”, controversatul debut al Adinei Pintilie.

28
/12
/18

OPINIE Scris și regizat de Alfonso Cuarón, „Roma”va rămâne foarte probabil în istorie ca filmul despre care s-a discutat și s-a scris cel mai mult în 2018. Și asta chiar înainte de premiera mondială la Festivalul de la Veneția, unde a obținut, fără rezerve, Leul de Aur.

Page 1 of 22612345...102030...Last »