Rolling Stones cântă blues
https://www.ziarulmetropolis.ro/rolling-stones-canta-blues/

Rolling Stones lucrează la un nou album, unul de blues, cu piese noi şi versiuni clasice, care ar putea fi lansat înainte de sfârşitul anului.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2016

„În acest moment suntem în studio editând un nou material”, a spus Keih Richards, în timp ce basistul Ronnie Wood a adăugat că trupa a înregistrat deja „unsprezece piese în două zile”.

Liderul trupei, Mick Jagger, a declarat la rândul său că cei patru muzicieni s-au reunit „înainte de Crăciun” pentru o sesiune de studio și că „probabil” se vor reuni din nou într-un viitor apropiat.

Legendara trupă britanică a lansat ultimul album de studio în 2005, ‘A Bigger Bang’, și a inclus două piese inedite în 2012 în recompilația intitulată ‘Grrrr!’.

Noile sesiuni de studio ale trupei includ noul material și versiuni ale unor teme clasice de ‘blues’, inclusiv cântece ale artiștilor Little Walter sau Howlin’ Wolf.

Expoziție Rolling Stones la Londra

Cei patru membri ai legendarei trupe The Rolling Stones au participat luni la inaugurarea, în centrul Londrei, a expoziției „Exhibicionism”, care trece în revistă extinsa lor carieră, expunând sute de sute de obiecte aparținând grupului,Rolling Stones

La câteva zile de la încheierea turneului lor latino-american cu un concert istoric la Havana, solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, basistul Ronnie Wood și bateristul Charlie Watts au defilat pe covorul roșu al galeriei Saatchi din cartierul londonez Chelsea, unde expoziția a fost deschisă marți publicului și va rămâne deschisă până pe 4 septembrie.

Pe o suprafață de 1.750 de metri pătrați, distribuiți în nouă săli, au fost condensați 54 de ani de viață ai trupei, cu reprezentări ale scenelor pe care au evoluat muzicienii, inclusiv cabinele din ‘backstage’.

Foto: Rolling Stones – facebook

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.