„România. Închis pentru inventar“. Și un interviu fără cuvinte
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-inchis-pentru-inventar-si-un-interviu-fara-cuvinte/

Ziarul Metropolis vă prezintă primul interviu fără cuvinte din presa din România. Noi am pus întrebările, iar actorii Dragoş Huluba, Violeta Huluba şi Eduard Adam au răspuns prin scurte momente de improvizaţie din teatrul non-verbal.

Un articol de Ziarul Metropolis|20 noiembrie 2015

Cei trei actori vor prezenta la Teatrul Metropolis spectacolul „România. Închis pentru inventar“, sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 17.00 și duminică, 22 noiembrie, la ora 17.00.

Este o poveste dulce-amară despre o lume dispărută sau nu în ’89. O călătorie în timp, o rememorare a trecutului, dar și a prezentului acestui popor. O oglindă pusă în fața noastră, în care putem să ne vedem așa cum eram „atunci“ și cum ne-am transformat în acești 25 de ani de libertate.

Imagine: Simion Buia / Editare video: Răzvan Mandache

În fotografie, de la stânga la dreapta, Eduard Adam, Violeta Huluba și Dragoș Huluba

25
/06
/15

Eseistul George Banu, profesor onorific al Departamentului de Studii Teatrale din cadrul Universităţii Sorbonne Nouvelle – Paris 3, a participat şi anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, recent încheiat: a coordonat întâlniri, a moderat conferinţe, a dialogat cu personalităţi ale teatrului mondial, a văzut spectacole.

14
/06
/15

Actor la Naționalul bucureștean, Liviu Lucaci regizează zilele acestea spectacolul “Cum se cuceresc femeile”, după un text de Woody Allen, care va avea premiera la toamnă, la Teatrul Metropolis.

12
/06
/15

FEST-FDR se află la a douăzecea ediţie. De fapt, în această formulă este doar la a treia. Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) este partea de tradiţie din proiect. Acesteia i s-a adăugat în 2012 partea dedicată artelor spectacolului (FEST). Aşa s-a ajuns la FEST-FDR. Sufletul întregului demers este Ada Lupu Hausvater, directoarea Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

07
/06
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Letiția Vlădescu (27 de ani). O știți din “Peretele”, musicalul de la Teatrul Metropolis. Letiția provine dintr-o familie de muzicieni și până să dea la Teatru a studiat vioara. Sora ei este pianista Cezara-Lucia Vlădescu. În prezent, pe Letiția o mai puteți vedea și la Teatrul Mignon, dar și la Operetă.

27
/05
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Alexandru Unguru a fost cercetător universitar, are un doctorat în arta actorului și joacă la Teatrul Odeon din Bucureşti.  În ultimul an, a scris nouă piese pe care le-a montat în teatrul independent. “De veghe în lanul de ocară”,  „Akasă”, “Declick”,  „Köln”, „Ka-chiiing!”, “Doi și un Tulnik” sunt câteva dintre ele.