Romania National Award / “Alesul oilor”, cea mai bună fotografie
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-national-award-alesul-oilor-cea-mai-buna-fotografie/

Fotograful român Auraş Mihaiu, din Nehoiu, Buzău, a câştigat Romania National Award în cadrul ediţiei din acest an a concursului Sony World Photography Awards 2015, cu fotografia “Alesul oilor”.

Un articol de Petre Ivan|18 Martie 2015

Fotografia “Alesul oilor” realizată de Auraş Mihaiu a fost desemnată cea mai bună imagine înscrisă de un fotograf român la cea mai mare competiţie foto din lume, Sony World Photography Awards 2015, şi a fost aleasă dintre toate imaginile înscrise la oricare dintre cele zece categorii “Open” ale concursului.

Auraş Mihaiu a câştigat o cameră Sony a7, iar fotografia realizată de el va fi expusă la vernisajul Sony World Photography Awards 2015, care va avea loc la Somerset House, Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

“Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viaţă şi job. Este un sentiment foarte frumos să ştii că talentul tău şi munca în fotografie sunt recunoscute. Am câştigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internaţional”, a declarat Auraş Mihaiu.

În fotografia sa, Auraş Mihaiu a surprins un moment la stână când proprietarii îşi caută animalele pentru a le pregăti de iernat.

Ionut Hrenciuc, locul 2, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Ionut Hrenciuc, locul 2, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

După coborârea de la munte, stăpânul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele şi definitivează înţelegerea.

Finaliştii Romania National Award sunt Ionuţ Hrenciuc (locul al doilea) şi Luiza Elena Boldeanu şi Tina Genovia Obreja (ambele pe locul al treilea).

În cadrul Sony World Photography Awards au fost decernate 54 de premii naţionale. Programul National Awards îşi propune să premieze cea mai reuşită fotografie înscrisă în concurs individual pentru fiecare ţară în care se organizează Sony World Photography Awards, din Argentina până în Australia.

Participarea este deschisă tuturor fotografiilor, indiferent de nivelul de experienţă.  Fotografiile câştigătoare pot fi văzute aici.

Foto: Romania National Award, Alesul oilor, de Auraş Mihaiu –

Page 1 of 4612345...102030...Last »