România sălbatică se lansează în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-salbatica-se-lanseaza-in-cinematografele-din-intreaga-tara-pe-17-septembrie/

România Sălbatică, cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din ţara noastră şi cel mai urmărit film la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a cucerit şi Premiul Publicului, se va lansa în cinematografele din întreaga ţară pe 17 septembrie, distribuit de Transilvania Film.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2021

Cu 3 zile înainte de lansarea în cinema, pe 14 septembrie, va avea loc o proiecție specială în avanpremieră, în rețeaua Cinema City, unde va putea fi văzut, de la ora 19:30, concomitent în 20 de orașe din țară: Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara. La finalul proiecției-eveniment din 14 septembrie va fi difuzat, în exclusivitate, un video special de making-of, prin intermediul căruia publicul prezent va putea intra în culisele producției celui mai mare documentar despre natura și fauna din țara noastră.

Trailer oficial: https://bit.ly/Trailer_RS

„După o perioadă dificilă pentru industrie, cinematografele Cinema City s-au redeschis pe 27 mai și în acel moment nu am putut să nu mă gândesc la faptul că fix în acea zi celebram 125 de ani de la prima proiecție de film din România. Față în față cu România sălbatică pe cele mai mari ecrane curbe din țară, proiecția-eveniment din 14 septembrie celebrează bucuria și autenticitatea trăirilor Marelui Ecran, iar acest lucru ne onorează. Oare Râsul va face oamenii să sară din scaune la fel ca trenul fraților Lumière? Vom afla împreună.”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City.
Premiera de Gală a filmului, în prezența întregii echipe, va avea loc pe 15 septembrie, în București, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” (str. Arhitect Dimitrie Hârjeu, nr. 61), de la ora 19:30. Proiecția documentarului va fi însoțită și de un recital al Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră dedicată muzicii de film din țară, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. Biletele vor fi puse în vânzare prin Eventbook și vor fi disponibile începând cu 1 septembrie.

Povestea celui mai amplu, complex și original proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurcan, fiind îndelung aclamată de publicul care a avut șansa de a vedea pelicula în proiecțiile speciale din luna august, din cadrul mai multor festivaluri. Piesa centrală a filmului România Sălbatică este completată de vocea Mădălinei Pavăl, o artistă desăvârșită, care a adus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne în muzica mainstream.

În acest weekend povestea România sălbatică ajunge și la Comic-con Summer Limited Edition, unde vizitatorii vor putea să privească natura în ochi, de vineri până duminică (27 – 29 august), prin intermediul unei instalații VR. Cosmin Dumitrache, unul dintre realizatorii documentarului, va povesti despre proiect, timp de aproape o oră, sâmbătă 28 august, de la 13:00, în cadrul unui panel moderat de Maria Muller.

Printre evenimentele speciale în cadrul cărora documentarul România sălbatică va mai putea fi vizionat se numără și a 13-a ediție a festivalului Filmul de Piatra, pe 27 august, de la ora 20:30 la Curtea Domnească. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul Dan Dinu. Un alt festival în programul căruia cinefilii vor regăsi documentarul este a 4-a ediție TIFF Oradea, unde filmul va fi proiectat în aer liber, pe 18 septembrie, la Palatul Baroc.
Din 17 septembrie România sălbatică va ajunge în peste 60 de cinematografe din întreaga țară, distribuit de Transilvania Film. În plus, o serie de proiecții speciale, dedicate elevilor, vor fi pregătite în mai multe orașe. Detalii despre acestea vor fi anunțate în curând.

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.

18
/12
/13

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, cea mai complexă şcoală de talente existent în România şi care îşi va deschide porţile pentru cursanţii ei pe 3 februarie 2014, aduce un omagiu regretatului maestru Gheorghe Dinica.

18
/12
/13

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline și Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieții lor, în comedia Burlaci întârziaţi.