România, văzută prin ochii lui Hanno Höfer
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-vazuta-prin-ochii-lui-hanno-hofer/

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată; în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

Un articol de |3 aprilie 2013

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată, în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, 7 aprilie, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

Când spui Nightlosers, spui în primul rând Hanno Höfer, un artist complet, nonconformist care, deşi putea să aleagă orice ţară din lume pentru a locui şi pentru a cânta sau a face filme, a ales totuşi România. De ce? Pentru că îi plac oamenii de aici, spune el, în interviul acordat emisiunii de pe postul Digi24.

Realizatorii emisiunii Bonton au vrut să afle cum este România lui Hanno Höfer: ce îl ţine şi ce îl inspiră aici dar, în egală măsură, ce îl deranjează cel mai tare la ţara lui.

Iată câteva declaraţii făcute de Hanno Höfer:

„Am fost călcat de un taxi, eram pe o motoretă şi cineva nu mi-a acordat prioritate. M-a lovit, am zburat prin aer, am avut o gaură în picior şi am fost luat şi dus cu taxiul la urgenţă. Eu eram pe bancheta din spate şi în timp ce el mă ducea, eu mă uitam la osul care ieşea din picior, iar el plângea că i se va lua carnetul pentru 3 luni. Ca apoi la urgenţă să apară un individ dubios care să-mi ofere 200 de euro ca să declar că m-am lovit singur de un stâlp. Chestii de-astea care nu ştiu cât ţin de bună creştere, dar ţin de caracter.”

„După ce se poate recunoaşte un domn? Nu după haine în orice caz şi nu după aparenţe şi look, ci după felul în care vorbeşte, cum se comportă şi aşa mai departe. Un domn poate să fie şi un om de la ţară, un gunoier, nu ţine deloc de poziţia în societate, ţine de ce e înăuntru.”

„Eu nu pot să schimb nimic, sunt atât de mulţi factori încât… Civilizaţia asta nu e o chestie de suprafaţă, ea trebuie să vină din interior, să vină prin cultură. Dacă educaţia de acasă e bună, dacă şcolile sunt bune, se rezolvă. Adică este un complex de măsuri aici şi e o chestie care ţine de sănătatea poporului.”

„Mie îmi plac oamenii în România, unii oameni, nu toţi oamenii, şi oamenii de calitate sunt din ce în ce mai greu de găsit, dar există. Şi există mai multe Românii, nu doar una. Poţi să te duci la ţară să-ţi placă nişte oameni de acolo. În principal, oamenii îmi plac, dacă oamenii sunt de calitate şi mediul înconjurător este de calitate“.

Despre cum arată România unuia dintre cei mai aparte muzicieni ai zilelor noastre şi, totodată, a unuia dintre cei mai talentaţi şi premiaţi regizori de film ai generaţiei lui, duminică, 7 aprilie, de la ora 17.30, la Bonton, pe Digi24.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.

11
/11
/19

Pianista Oxana Corjos realizează în perioada 29 octombrie – 12 noiembrie un turneu în patru oraşe din ţară – Sibiu, Piteşti, Bistriţa şi Bucureşti – cu un program spectaculos ce cuprinde Ciaccona în re minor, BWV 1004 de Bach-Busoni, patru preludii de Claude Debussy - Des pas sur la neige, La serenade interrompue, Puerta del Vino şi Feux d'artifice - şi Sonata a VI-a de Serghei Prokofiev.

11
/11
/19

Opera Națională București prezintă joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski în regia lui Ion Caramitru. Decorurile poartă semnătura Mariei Miu, costumele sunt creația Vioricăi Petrovici, iar lighting design-ul a fost realizat de către Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

11
/11
/19

Vineri, 15 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio și 4 soliști invitați: Antonis Anissegos – pian, Nicolas Simion – saxofon, bas clarinet și flaut, Sorin Romanescu – chitară și electronice și Iulian Nicolau – baterie propun publicului bucureștean un frumos repertoriu reunit sub titlul Jazz Meets Clasic.

08
/11
/19

În acest weekend se încheie Festivalul SoNoRo în București, cu trei concerte și o petrecere ce continuă tematica dadaistă a acestei ediții. Publicul este invitat vineri, 8 noiembrie, ora 19:30, la Muzeul Național de Artă al României, iar de la ora 22:00, la Switch Lab.

05
/11
/19

Alexandru Catrina, prietenul Ziarului Metropolis, a realizat un emotionant clip In Memoriam, dedicat legendarul vocalist al formației Compact, Leo Iorga, care s-a stins din viață sâmbătă, 2 noiembrie, la vârsta de 54 de ani. 

02
/11
/19

Vineri, 1 noiembrie, la Palatul Cotroceni, a avut loc deschiderea Festivalului SoNoRo. Timp de zece zile, între 1 și 10 noiembrie, publicul din București va putea asista la un colaj de concerte de muzică de cameră, prezentări de carte, expoziții de arte vizuale, proiecții de film și o petrecere unde muzicienii vor deveni gazde.

31
/10
/19

Luna noiembrie începe în Sibiu cu aniversarea a 40 de ani de la prima ediție a celui mai important concurs din România dedicat jazzului. Astfel, între 1 și 3 noiembrie, scena sălii Thalia din Sibiu va fi un spațiu în care formații cu un parcurs surprinzător în lumea jazzului actual se vor întrece în măiestrie.