Românul Daum(ian) și cortul
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-daumian-si-cortul/

Jucăm cu Armenia şi aceasta este o veste cu adevărat bună, având în vedere că singura victorie oficială la cârma echipei României a germanului Daum este în faţa acestei echipe.

Un articol de Dede's (Dan Nicolae)|29 August 2017

Dacă mai reuşeşte una şi la Bucureşti, selecţionerul îşi merită toţi banii şi nu ar fi rău să îi fie prelungit contractul. Deja chestiunile cu iz de patriotism local nu mai stau în picioare, dacă aţi văzut ultimele ieșiri în public ale lui Daum bănuiesc că sunteți deja convinși că este mai român decât mulți români, se isterizează ușor, presa este de vină pentru nerealizările lui, lumea nu-l înțelege, vede comploturi la tot pasul și în curând îl va găsi vinovat pentru declinul fotbalului autohton pe George Soros. Chiar ar putea face o carieră în politica dâmbovițeană, are potențial.

O scurtă paranteză legată de conflictul selecționerului cu ziarul de sport autohton care încă mai consumă hârtie. Totul a plecat de la o declarație a lui Daum cum că respectiva publicație e bună doar pentru învelit peștele în ea. Așa cum era de așteptat, a urmat o serie de lovituri libere cu germanul pe post de zid, după care, gazetarii au găsit de cuviință să își arate măiestria și în materie de ironie.

La ultima conferință de presă, într-o scenetă de un ireal umor constipat, un jurnalist i-a oferit antrenorului o undiță. Pfu, glumițe scoase din colecția de toamnă a anului  1950. Lipsit de orientare, așa cum pare a fi și în fotbal în ultima perioadă, antrenorul a spus că nu participă la un moment de circ. Serios? Păi oamenii chiar erau convinși că îi place din moment ce acceptă să-și țină conferințele de presă într-un cort plasat în parcare. Cortul poate fi un simbol pentru provizoratul care bântuie fotbalul autohton de peste un deceniu.

Să revenim totuși la meciul cu Armenia. Eee, chiar ați crezut? La ce să revenim, fotbalistic ei nu au fost mai nimic niciodată, noi am fost ceva, cândva, dar nu foarte mare, dar acum le facem concurență serioasă armenilor. Pentru noi nu mai există echipe mici, când ești căzut, lat, la pământ, chiar și un copil care abia învață să meargă este mai înalt decât tine.

Hai România!

Foto: Christoph Daum – facebook

15
/06
/16

Nu ştiu cum fac de nimeresc mereu (în) grupa Portugaliei la turneele finale. Aş putea zice că, cel puţin de data asta, a fost alegerea mea, însă tind să cred că e mai mult de-atât. Un fel de predestinare absurdă care mă pune în faţa unui joc de aceeaşi factură, pe care „naţionala” Portugaliei îl repetă beckettian de vreo 10 ani încoace.

14
/06
/16

Buffon. Barzagli-Bonucci-Chiellini. Stop. La Chiellini voiam să ajung. Trec rapid peste locul comun că tustrei, plus Buffon, care e vârful de lance al acestui supertrident defensiv, alcătuiesc cea mai solidă apărare de la Euro 2016. Aş zice că e şi cea mai carismatică, în ciuda reputaţiei dubioase pe care o au practicanţii dogmei Herrera. Adică e suficient să-l vezi pe Chiellini bătând cuba ca boxerii, cu Buffon, după nişte duble parade in extremis, pentru a tranşa partea asta…

Page 3 of 3123