Romanul „Deadline”, la Pop-up Stories Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-deadline-la-pop-up-stories-club/

Marţi, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărtureşti Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitaţii care vor discuta despre experienţele lor legate de temele cărţii sunt Cristina Ion şi Bülent Duagi.

Un articol de Liliana Matei|2 octombrie 2015

Cristina Ion este regizor de teatru şi fondator al Lightwave Theatre Company, promovează teatrul vizual, cu păpuşi în mărime naturală şi multimedia. Bülent Duagi e product Manager la BitDefender, are experiență în resurse umane în poziții de top la Vodafone și Adobe, e trainer și speaker la diverse evenimente de business, fost președinte al asociației studențești VIP.

Moderatoarea întâlnirii, Georgiana Șerban, i-a ales ca invitaţi fiindcă sunt reprezentanţii a două lumi diferite: cea corporatistă vs. cea artistică, aşa cum în carte avem povestea celor care respiră în mediul business şi a celor care trăiesc în lumea supra-realistă a viselor.

Deadline_Adina_RosettiDespre cum a luat naștere „Deadline”, Adina Rosetti povestește: „Scriam de ceva vreme nişte poveşti ale generației mele, dar care nu se legau şi nu prea duceau nicăieri. Era un fel de revărsare a frustrărilor legate de viaţa de om mare în care tocmai intrasem (cu job, deadline-uri, chestii serioase) şi la care nu mă puteam adapta deloc. Ştirea din 2007 despre tânăra-care-murise-de-prea-multă-muncă şi, apoi, reacţia pe care a stârnit-o în presă şi mediul virtual, au fost declicul. Era o experienţă-simbol. M-am reapucat de scris cu două imagini în minte: o fată într-o rochie albă pe turla unei biserici şi un tip care vrea să pornească o revoluţie pe internet în memoria acestei fete.

Era pe acolo şi un personaj marginal căruia încercam să-i construiesc o poveste şi s-a nimerit ca tocmai atunci să fac un interviu cu artistul Ion Bârlădeanu, un om cu un destin absolut fabulos. În afară de destinul picaresc care aprinde imaginația oricărui scriitor, cred ca m-a fascinat libertatea interioară a unui om aflat toata viața la marginea societății.” (Adina Rosetti – interviu)

Evenimentul are ca scop promovarea autorilor români contemporani și promovarea lecturii comprehensive a cărților, adică o lectură activă, în care te raportezi la ce citești și reflectezi pe marginea cărții.

INFO

Participarea la eveniment este gratuită pentru elevi și studenți, pentru ceilalți există o donație recomandată de 20 de lei, dar nu este obligatorie, prin urmare oricine poate participa gratuit.

Nu e necesară citirea cărții înainte de întâlnire, la fel de bine se poate face și după, ideea e ca întâlnirea să le facă poftă de citit participanților.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.