Romanul „Deadline”, la Pop-up Stories Club
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-deadline-la-pop-up-stories-club/

Marţi, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărtureşti Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitaţii care vor discuta despre experienţele lor legate de temele cărţii sunt Cristina Ion şi Bülent Duagi.

Un articol de Liliana Matei|2 octombrie 2015

Cristina Ion este regizor de teatru şi fondator al Lightwave Theatre Company, promovează teatrul vizual, cu păpuşi în mărime naturală şi multimedia. Bülent Duagi e product Manager la BitDefender, are experiență în resurse umane în poziții de top la Vodafone și Adobe, e trainer și speaker la diverse evenimente de business, fost președinte al asociației studențești VIP.

Moderatoarea întâlnirii, Georgiana Șerban, i-a ales ca invitaţi fiindcă sunt reprezentanţii a două lumi diferite: cea corporatistă vs. cea artistică, aşa cum în carte avem povestea celor care respiră în mediul business şi a celor care trăiesc în lumea supra-realistă a viselor.

Deadline_Adina_RosettiDespre cum a luat naștere „Deadline”, Adina Rosetti povestește: „Scriam de ceva vreme nişte poveşti ale generației mele, dar care nu se legau şi nu prea duceau nicăieri. Era un fel de revărsare a frustrărilor legate de viaţa de om mare în care tocmai intrasem (cu job, deadline-uri, chestii serioase) şi la care nu mă puteam adapta deloc. Ştirea din 2007 despre tânăra-care-murise-de-prea-multă-muncă şi, apoi, reacţia pe care a stârnit-o în presă şi mediul virtual, au fost declicul. Era o experienţă-simbol. M-am reapucat de scris cu două imagini în minte: o fată într-o rochie albă pe turla unei biserici şi un tip care vrea să pornească o revoluţie pe internet în memoria acestei fete.

Era pe acolo şi un personaj marginal căruia încercam să-i construiesc o poveste şi s-a nimerit ca tocmai atunci să fac un interviu cu artistul Ion Bârlădeanu, un om cu un destin absolut fabulos. În afară de destinul picaresc care aprinde imaginația oricărui scriitor, cred ca m-a fascinat libertatea interioară a unui om aflat toata viața la marginea societății.” (Adina Rosetti – interviu)

Evenimentul are ca scop promovarea autorilor români contemporani și promovarea lecturii comprehensive a cărților, adică o lectură activă, în care te raportezi la ce citești și reflectezi pe marginea cărții.

INFO

Participarea la eveniment este gratuită pentru elevi și studenți, pentru ceilalți există o donație recomandată de 20 de lei, dar nu este obligatorie, prin urmare oricine poate participa gratuit.

Nu e necesară citirea cărții înainte de întâlnire, la fel de bine se poate face și după, ideea e ca întâlnirea să le facă poftă de citit participanților.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.