Romeo si Julieta, în regia lui Bogdan Sărătean, premiat la Festivalul de la Minsk
https://www.ziarulmetropolis.ro/romeo-si-julieta-in-regia-lui-bogdan-saratean-premiat-la-festivalul-de-la-minsk/

Spectacolul „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia Bogdan Sărătean, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” a câştigat două premii importante la Teatralny Koufar International Student Theatre Festival din Minsk (Belarus): Premiul pentru cea mai bună regie – Bogdan Sărătean şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Claudiu Fălămaş (Părintele Lorenzo).

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2014

La Festival au participat în competiţie şcoli de teatru ale unor universităţi prestigioase din Albania, Belarus, Marea Britanie, Iran, Polonia, Rusia, Ucraina, Filipine, Croaţia.

 „Actorii sibieni au împrospătat aerul şi l-au adus pe Shakespeare în limba română în faţa unei săli pline şi a unui juriu format din profesionişti din puncte cardinale şi estetice atât de diferite ale lumii. Sunt tare mândru de ei şi fericit pentru cele două premii obţinute” – Bogdan Sărătean.

Din juriul Festivalului au facut parte: David Mgebershvili (Georgia), regizor, director artistic al V. Gunia Poti State Professional Theatre, John Freeman (Marea Britanie), regizor, director de teatru şi profesor asociat la Falmouth University, Tatiana Ratobylskaya (Germania), profesor şi jurnalist internaţional, Marzia Tedeschi (Italia), regizor de teatru, actriţă, Nerijus Gedminas (Lituania), actriţă, profesor, Tatyana Troyanovich (Belarus), regizor, profesor la Universitatea de Artă

Romeo si Julieta

Romeo si Julieta

din Belarus, Rodrigo Fischer (Brazilia), actor, profesor.

ROMEO ȘI JULIETA

de William Shakespeare

REGIA: Bogdan Sărătean;

TRADUCERE: Anca Tomuș;

DRAMATURGIA: Bogdan Sărătean;

MUZICA ORIGINALĂ: MC Matli și Claudiu Fălămaș;

LIGHT DESIGN: Iancu Ungureanu;

DISTRIBUȚIA (în ordine alfabetică): Ana Maria Apetrei, Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Călin Roajdă, Alexandra Șerban

Foto: Romeo si Julieta, Bogdan Sărătean, Claudiu Fălămaș – TNRS

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.