Romeo si Julieta, în regia lui Bogdan Sărătean, premiat la Festivalul de la Minsk
https://www.ziarulmetropolis.ro/romeo-si-julieta-in-regia-lui-bogdan-saratean-premiat-la-festivalul-de-la-minsk/

Spectacolul „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia Bogdan Sărătean, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” a câştigat două premii importante la Teatralny Koufar International Student Theatre Festival din Minsk (Belarus): Premiul pentru cea mai bună regie – Bogdan Sărătean şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Claudiu Fălămaş (Părintele Lorenzo).

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2014

La Festival au participat în competiţie şcoli de teatru ale unor universităţi prestigioase din Albania, Belarus, Marea Britanie, Iran, Polonia, Rusia, Ucraina, Filipine, Croaţia.

 „Actorii sibieni au împrospătat aerul şi l-au adus pe Shakespeare în limba română în faţa unei săli pline şi a unui juriu format din profesionişti din puncte cardinale şi estetice atât de diferite ale lumii. Sunt tare mândru de ei şi fericit pentru cele două premii obţinute” – Bogdan Sărătean.

Din juriul Festivalului au facut parte: David Mgebershvili (Georgia), regizor, director artistic al V. Gunia Poti State Professional Theatre, John Freeman (Marea Britanie), regizor, director de teatru şi profesor asociat la Falmouth University, Tatiana Ratobylskaya (Germania), profesor şi jurnalist internaţional, Marzia Tedeschi (Italia), regizor de teatru, actriţă, Nerijus Gedminas (Lituania), actriţă, profesor, Tatyana Troyanovich (Belarus), regizor, profesor la Universitatea de Artă

Romeo si Julieta

Romeo si Julieta

din Belarus, Rodrigo Fischer (Brazilia), actor, profesor.

ROMEO ȘI JULIETA

de William Shakespeare

REGIA: Bogdan Sărătean;

TRADUCERE: Anca Tomuș;

DRAMATURGIA: Bogdan Sărătean;

MUZICA ORIGINALĂ: MC Matli și Claudiu Fălămaș;

LIGHT DESIGN: Iancu Ungureanu;

DISTRIBUȚIA (în ordine alfabetică): Ana Maria Apetrei, Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Călin Roajdă, Alexandra Șerban

Foto: Romeo si Julieta, Bogdan Sărătean, Claudiu Fălămaș – TNRS

02
/12
/16

“N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat întotdeauna ultimul.” – Mitică Popescu. Îndrăgitul actor, născut la București, pe 2 decembrie 1936, împlinește astăzi 80 de ani!

01
/12
/16

Începând din sec. al XVIII-lea, domnii fanarioţi au luat o serie de măsuri menite să transforme aglomaraţia de case ridicate cum da Dumnezeu, pe uliţe desfundate, fără nume şi ameninţate periodic de revărsările Dâmboviţei, într-un oraş mai bine rostuit.

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

30
/11
/16

Cu ocazia Sărbătorilor, micii actori din centrele umanitare Mia’s Children și The Door au pus în scenă “Steaua Nordului”, un spectacol pentru întreaga familia - canto, clovnerii și dans. Coregrafia a fost creată de la zero chiar de către copii. Spectacolul va avea loc pe 8 și 9 decembrie, de la ora 19.00, la Conservator, iar banii strânși din vanzarea biletelor vor fi donați copiilor.

30
/11
/16

Începutul lunii decembrie aduce la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more, întâlniri memorabile: cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, comemorat la 225 ani de la moarte, dar și mari spectacole de operă, transmise în direct de pe două dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrele Metropolitan din New York și Scala din Milano

30
/11
/16

Gigi Căciuleanu, alături de trupa sa, repetă pe scena Teatrului EXCELSIOR pentru cel mai nou spectacol al său, #EMOJIPLAY. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

30
/11
/16

Capodoperă a literaturii universale, adevărată încercare pentru interpreţi şi creatorii de spectacol, piesă de perenă actualitate, plină de învăţăminte pentru cei de astăzi, ca şi pentru contemporanii lui Shakespeare, Regele Lear revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

29
/11
/16

În 1869, „fiica Rinului”, Elisabeta de Wied, căsătorită cu principele Carol, plină de emoţie şi bolnavă de rujeolă, îşi făcea intrarea în Bucureşti, unde avea să domnească alături de soţul ei până în septembrie 1914.

28
/11
/16

Lungmetrajul „SIERANEVADA”, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, se află, în această perioadă, în plină campanie de promovare în Statele Unite ale Americii. Astfel până pe 6 decembrie 2016, la Los Angeles, sunt programate mai multe proiecții speciale ale filmului și întâlniri cu presa și critica americană.

28
/11
/16

La cererea publicului și în urma succesului avut la premiera din luna septembrie, montarea inedită și modernă a celebrei operete „Văduva Veselă” de Franz Lehár, în regia lui Andrei Șerban, revine pe scena Operei Naționale București. Soliștii, baletul și corul Operei Naționale Române Iași, alături de orchestra Operei Naționale București, oferă spectacole în zilele de 1, 2, 3 și 4 decembrie, începând cu ora 18.30.