Runda a doua – strada Ion Ghica prinde viață
https://www.ziarulmetropolis.ro/runda-a-doua-strada-ion-ghica-prinde-viata/

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din Bucureşti a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experienţă să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2021

Strada Ion Ghica este acum pietonală pe timp de weekend, prilej pentru a imagina și pune în practică noi moduri de raportare la oraș. În lipsa mașinilor, strada devine loc de joacă, ring de dans și spațiu de întâlnire. Conceptul proiectului oferă posibilitatea bucureștenilor de a redescoperi spațiul public și modurile în care se pot raporta la acesta și la felul în care fiecare este o parte integrantă a orașului.

Centrul Ceh a pregătit un program de activități și momente artistice care reflectă atât diversitatea culturală a orașului, cât și faptul că schimbarea este o constantă la care contribuim zilnic, prin alegerile pe care le facem. Organizatorii vă propun ritmuri de la funk și rap până la blues, o demonstrație de percuție, acrobație și artă ca mod de rezistență, câteva voci tinere care își cer dreptul la un oraș în care vocile cetățenilor contează, dar și jocuri, relaxare și voie bună.

„Primul eveniment de acest gen pe care l-am organizat a fost o experiență foarte plăcută, care ne-a arătat potențialul cultural al conceptului din spatele proiectului „Străzi deschise”. Este un impuls ce poate influența viața de zi cu zi într-un oraș mare, iar noi, ca institut cultural, dar și la nivel personal, putem fi parte a acestei schimbări”, motivează Robin Ujfalusi, directorul Centrului Ceh, organizarea acestui eveniment.

Programul care vă așteaptă este următorul:

16:00 – 22:00 | Funkoteca lui Cosmin || DJ set. Funk’s not dead! Muzică cu iz de schimbare, de la scara de bloc la scara mare. Cu răbdare, cu basul și cu toba mare.
18:30 | Alemar Capoeira || acrobație, muzică, arte marțiale
19:30 | Laura Cernea & RostaMan || concert
20:30 | Orașul Polifonic – Cronici corale ale prezentului || proiecție video. La începutul lunii iulie, 12 adolescenți din Piatra Neamț și 4 traineri din domenii artistice diferite au ascultat orașul și au concentrat într-un performance coral bucuriile și nemulțumirile comunității. Publicul a fost luat prin surprindere prin trei flash-moburi în diferite locații din oraș, unde au avut la rândul lor ocazia de a își spune părerile și dorințele legate de oraș.

Participarea la eveniment este gratuită și sunteți încurajați să contribuiți cu idei de activități ce se pot adăuga programului. Evenimentul este organizat de Centrul Ceh, împreună cu F O R M A Coffee, La Vita e Velo și ARCEN. Eveniment Facebook aici.

 

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.