Runda a doua – strada Ion Ghica prinde viață
https://www.ziarulmetropolis.ro/runda-a-doua-strada-ion-ghica-prinde-viata/

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din Bucureşti a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experienţă să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2021

Strada Ion Ghica este acum pietonală pe timp de weekend, prilej pentru a imagina și pune în practică noi moduri de raportare la oraș. În lipsa mașinilor, strada devine loc de joacă, ring de dans și spațiu de întâlnire. Conceptul proiectului oferă posibilitatea bucureștenilor de a redescoperi spațiul public și modurile în care se pot raporta la acesta și la felul în care fiecare este o parte integrantă a orașului.

Centrul Ceh a pregătit un program de activități și momente artistice care reflectă atât diversitatea culturală a orașului, cât și faptul că schimbarea este o constantă la care contribuim zilnic, prin alegerile pe care le facem. Organizatorii vă propun ritmuri de la funk și rap până la blues, o demonstrație de percuție, acrobație și artă ca mod de rezistență, câteva voci tinere care își cer dreptul la un oraș în care vocile cetățenilor contează, dar și jocuri, relaxare și voie bună.

„Primul eveniment de acest gen pe care l-am organizat a fost o experiență foarte plăcută, care ne-a arătat potențialul cultural al conceptului din spatele proiectului „Străzi deschise”. Este un impuls ce poate influența viața de zi cu zi într-un oraș mare, iar noi, ca institut cultural, dar și la nivel personal, putem fi parte a acestei schimbări”, motivează Robin Ujfalusi, directorul Centrului Ceh, organizarea acestui eveniment.

Programul care vă așteaptă este următorul:

16:00 – 22:00 | Funkoteca lui Cosmin || DJ set. Funk’s not dead! Muzică cu iz de schimbare, de la scara de bloc la scara mare. Cu răbdare, cu basul și cu toba mare.
18:30 | Alemar Capoeira || acrobație, muzică, arte marțiale
19:30 | Laura Cernea & RostaMan || concert
20:30 | Orașul Polifonic – Cronici corale ale prezentului || proiecție video. La începutul lunii iulie, 12 adolescenți din Piatra Neamț și 4 traineri din domenii artistice diferite au ascultat orașul și au concentrat într-un performance coral bucuriile și nemulțumirile comunității. Publicul a fost luat prin surprindere prin trei flash-moburi în diferite locații din oraș, unde au avut la rândul lor ocazia de a își spune părerile și dorințele legate de oraș.

Participarea la eveniment este gratuită și sunteți încurajați să contribuiți cu idei de activități ce se pot adăuga programului. Evenimentul este organizat de Centrul Ceh, împreună cu F O R M A Coffee, La Vita e Velo și ARCEN. Eveniment Facebook aici.

 

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.