Ryan Gosling și Emma Stone deschid Festivalul de Film de la Venetia
https://www.ziarulmetropolis.ro/ryan-gosling-si-emma-stone-deschid-festivalul-de-film-de-la-venetia/

Un musical avându-i ca interpreţi principali pe Ryan Gosling şi Emma Stone va deschide, astăzi, a 73-a ediţie a Festivalului de Film (Mostra) de la Veneţia. Preşedintele juriului Festivalului este regizorul britanic Sam Mendes.

Un articol de Petre Ivan|31 august 2016

În competiție pentru Leul de Aur, „La La Land”, film al regizorului american Damien Chazelle, este un omagiu adus epocii de aur a musicalurilor americane, în care cântă și dansează cele două staruri, partenere deja pe marele ecran în 2011, în comedia romantică „Crazy, stupid, love”.

Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului, consideră că filmul „nu se mulțumește să reinventeze genul musical, ci îi dă și un nou start”.

Pelicula, care prezintă în premieră mondială la Veneția idila dintre un tânăr pianist de jazz și o actriță, face parte din cele 20 de filme din genuri foarte diferite selectate în competiția oficială și care vor fi proiectate până în 10 septembrie.

Drame istorice, aventuri epice, westernuri moderne sau thrillere SF — vor fi filme pe toate gusturile, la care se vor adăuga vedete sosite la festival cu celebrele vaporașe-taxi.

În acest an Veneția va fi primul festival care va găzdui un salon de realitate virtuală, unde spectatorii vor putea „experimenta” nașterea lui Iisus prin intermediul unui extras din „Jesus VR”, primul lungmetraj de realitate virtuală.

Aflat în concurență acerbă cu Festivalul de la Toronto, Mostra de la Veneția și-a construit recent o reputație de platformă de lansare pentru sezonul premiilor Oscar, ultimele două filme câștigătoare, „Birdman” și „Spotlight”, fiind prezentate în lagună.

După atacurile jihadiste comise în această vară în Europa a fost întărită securitatea în jurul Palatului Cinematografiei, unde vor fi străzi blocate și controale stricte.

Foto: Festivalul de Film de la Venetia  – facebook

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.