S-a deschis Art Hub, cel mai nou spațiu multifuncțional dedicat proiectelor artistice
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-art-hub-cel-mai-nou-spatiu-multifunctional-dedicat-proiectelor-artistice/

Ideea în jurul căreia se construieşte conceptul ART HUB este aceea de spaţiu multifuncţional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicităţii şi comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ şi plăcut, un spaţiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice […]

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Ideea în jurul căreia se construiește conceptul ART HUB este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

Nona Șerbănescu, Manager APAC: 

Ne bucurăm să anunțăm lansarea noului spațiu multifuncțional ART HUB. Prin natura proiectului, artiștii tineri sunt direct vizați și susținuți în organizarea de evenimente culturale pro-debut. Beneficiarii Art Hub sunt angajații permanenți, colaboratorii, voluntarii APAC dar și membri simpatizanți ai asociației sau hub-ului după cum și publicul de artă din București.

 

Evenimentele propun publicului larg experiențe artistice inovatoare și complete, de la vizual la performance, ce țin de zona experimentului, debutului, schimbului cultural și nu numai. ART HUB este un spațiu deschis oricui.

Începând de vineri, 1 martie 2013 și până pe 14 martie 2013, ARTHUB găzduiește expoziția personală LARTIST – Sketchbook. Tânărul artist, pe numele real Cătălin Laie, este binecunoscut publicului bucureștean în special pentru arta sa digitală, demonstrațiile de live digital drawing și ilustrație grafică. Evenimentul ARTHUB dezvăluie o altă fațetă a artistului printr-o primă expoziție personală de desene realizate în tehnici clasice: creion, cărbune, grafit, tehnici pe care acesta le stăpânește magistral.

Totodată, în perioada 1-8 martie 2013 locația propune publicului bucureștean târgul de artă mică THUMBNAIL ocazionat de sărbătorile de Mărțișor. Dintre artiștii care expun în cadrul târgului de miniatură îi amintim pe: Elena Andrei, Sorin Dan Cojocaru, Nectaria Radu, Nona Șerbănescu. Cei interesați de achiziția de print după artă digitală și nu numai vor avea posibilitatea de a achiziționa lucrări din portofoliul Atelierului de Print.

Odată cu inaugurarea ARTHUB a avut loc și deschiderea Grow Art Boutique, magazin de artă contemporană românească, unde pasionații pot găsi lucrări ale unor artiști consacrați precum Paul Hitter, Magdalena Pelmuș, Delia Orman, Adriana Horga, Sorin Dan Cojocaru, Andreea Albani.

 Program de funcționare: 10.00 – 22.00 de luni până sâmbătă.

 

Despre APAC: Principalul obiectiv al Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane este acela de a susţine artiştii contemporani români, și în special pe cei tineri, atât în demersurile lor de creație/producție artistică cât și în expunerea către public, incurajand debutul artistic prin crearea de evenimente și spații (reale și virtuale) cu rol de platformă de promovare.

Despre ART HUB:  ARTHUB, Bd-ul Mărășești nr.107 (intersecția cu Dimitrie Cantemir – zona fostului Budapesta), este noul spațiu de lucru și expunere oferit de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane comunității artistice din București. Ideea în jurul căreia se construiește conceptul Art Hub este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizarea unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

 

 

 

 

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.