S-a deschis Art Hub, cel mai nou spațiu multifuncțional dedicat proiectelor artistice
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-art-hub-cel-mai-nou-spatiu-multifunctional-dedicat-proiectelor-artistice/

Ideea în jurul căreia se construieşte conceptul ART HUB este aceea de spaţiu multifuncţional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicităţii şi comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ şi plăcut, un spaţiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice […]

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Ideea în jurul căreia se construiește conceptul ART HUB este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

Nona Șerbănescu, Manager APAC: 

Ne bucurăm să anunțăm lansarea noului spațiu multifuncțional ART HUB. Prin natura proiectului, artiștii tineri sunt direct vizați și susținuți în organizarea de evenimente culturale pro-debut. Beneficiarii Art Hub sunt angajații permanenți, colaboratorii, voluntarii APAC dar și membri simpatizanți ai asociației sau hub-ului după cum și publicul de artă din București.

 

Evenimentele propun publicului larg experiențe artistice inovatoare și complete, de la vizual la performance, ce țin de zona experimentului, debutului, schimbului cultural și nu numai. ART HUB este un spațiu deschis oricui.

Începând de vineri, 1 martie 2013 și până pe 14 martie 2013, ARTHUB găzduiește expoziția personală LARTIST – Sketchbook. Tânărul artist, pe numele real Cătălin Laie, este binecunoscut publicului bucureștean în special pentru arta sa digitală, demonstrațiile de live digital drawing și ilustrație grafică. Evenimentul ARTHUB dezvăluie o altă fațetă a artistului printr-o primă expoziție personală de desene realizate în tehnici clasice: creion, cărbune, grafit, tehnici pe care acesta le stăpânește magistral.

Totodată, în perioada 1-8 martie 2013 locația propune publicului bucureștean târgul de artă mică THUMBNAIL ocazionat de sărbătorile de Mărțișor. Dintre artiștii care expun în cadrul târgului de miniatură îi amintim pe: Elena Andrei, Sorin Dan Cojocaru, Nectaria Radu, Nona Șerbănescu. Cei interesați de achiziția de print după artă digitală și nu numai vor avea posibilitatea de a achiziționa lucrări din portofoliul Atelierului de Print.

Odată cu inaugurarea ARTHUB a avut loc și deschiderea Grow Art Boutique, magazin de artă contemporană românească, unde pasionații pot găsi lucrări ale unor artiști consacrați precum Paul Hitter, Magdalena Pelmuș, Delia Orman, Adriana Horga, Sorin Dan Cojocaru, Andreea Albani.

 Program de funcționare: 10.00 – 22.00 de luni până sâmbătă.

 

Despre APAC: Principalul obiectiv al Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane este acela de a susţine artiştii contemporani români, și în special pe cei tineri, atât în demersurile lor de creație/producție artistică cât și în expunerea către public, incurajand debutul artistic prin crearea de evenimente și spații (reale și virtuale) cu rol de platformă de promovare.

Despre ART HUB:  ARTHUB, Bd-ul Mărășești nr.107 (intersecția cu Dimitrie Cantemir – zona fostului Budapesta), este noul spațiu de lucru și expunere oferit de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane comunității artistice din București. Ideea în jurul căreia se construiește conceptul Art Hub este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizarea unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

 

 

 

 

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.