S-a deschis Art Hub, cel mai nou spațiu multifuncțional dedicat proiectelor artistice
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-art-hub-cel-mai-nou-spatiu-multifunctional-dedicat-proiectelor-artistice/

Ideea în jurul căreia se construieşte conceptul ART HUB este aceea de spaţiu multifuncţional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicităţii şi comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ şi plăcut, un spaţiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice […]

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Ideea în jurul căreia se construiește conceptul ART HUB este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizare unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

Nona Șerbănescu, Manager APAC: 

Ne bucurăm să anunțăm lansarea noului spațiu multifuncțional ART HUB. Prin natura proiectului, artiștii tineri sunt direct vizați și susținuți în organizarea de evenimente culturale pro-debut. Beneficiarii Art Hub sunt angajații permanenți, colaboratorii, voluntarii APAC dar și membri simpatizanți ai asociației sau hub-ului după cum și publicul de artă din București.

 

Evenimentele propun publicului larg experiențe artistice inovatoare și complete, de la vizual la performance, ce țin de zona experimentului, debutului, schimbului cultural și nu numai. ART HUB este un spațiu deschis oricui.

Începând de vineri, 1 martie 2013 și până pe 14 martie 2013, ARTHUB găzduiește expoziția personală LARTIST – Sketchbook. Tânărul artist, pe numele real Cătălin Laie, este binecunoscut publicului bucureștean în special pentru arta sa digitală, demonstrațiile de live digital drawing și ilustrație grafică. Evenimentul ARTHUB dezvăluie o altă fațetă a artistului printr-o primă expoziție personală de desene realizate în tehnici clasice: creion, cărbune, grafit, tehnici pe care acesta le stăpânește magistral.

Totodată, în perioada 1-8 martie 2013 locația propune publicului bucureștean târgul de artă mică THUMBNAIL ocazionat de sărbătorile de Mărțișor. Dintre artiștii care expun în cadrul târgului de miniatură îi amintim pe: Elena Andrei, Sorin Dan Cojocaru, Nectaria Radu, Nona Șerbănescu. Cei interesați de achiziția de print după artă digitală și nu numai vor avea posibilitatea de a achiziționa lucrări din portofoliul Atelierului de Print.

Odată cu inaugurarea ARTHUB a avut loc și deschiderea Grow Art Boutique, magazin de artă contemporană românească, unde pasionații pot găsi lucrări ale unor artiști consacrați precum Paul Hitter, Magdalena Pelmuș, Delia Orman, Adriana Horga, Sorin Dan Cojocaru, Andreea Albani.

 Program de funcționare: 10.00 – 22.00 de luni până sâmbătă.

 

Despre APAC: Principalul obiectiv al Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane este acela de a susţine artiştii contemporani români, și în special pe cei tineri, atât în demersurile lor de creație/producție artistică cât și în expunerea către public, incurajand debutul artistic prin crearea de evenimente și spații (reale și virtuale) cu rol de platformă de promovare.

Despre ART HUB:  ARTHUB, Bd-ul Mărășești nr.107 (intersecția cu Dimitrie Cantemir – zona fostului Budapesta), este noul spațiu de lucru și expunere oferit de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane comunității artistice din București. Ideea în jurul căreia se construiește conceptul Art Hub este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizarea unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

 

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

 

 

 

 

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.