S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-gradina-cu-filme-cinema-more/

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizaţie şi dezbateri, într-un program special în aer liber.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2020

Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Lahovari, Nr.7), unul dintre cele mai cool spații culturale urbane din centrul Bucureștiului, își așteaptă publicul cu un program care cuprinde un mix de film, muzică, teatru, spectacole de improvizație, dezbateri continuând programe de tradiție,alături de câteva noutăți. Grădina de vară este deschisă până pe 13 septembrie. Evenimentele sunt fie cu intrare liberă, în baza unei rezervări online pe bilete.ro sau la casa de bilete Teatrelli, fie cu bilet, prețul unei mese de 2 persoane variind între 30 lei și 79,38 lei, în funcție de tipul evenimentului.

În fiecare zi a săptămânii, de marți până duminică: Grădina cu Filme – Cinema & More a pregătit publicului mai multe evenimente artistice variate pe parcursul lunii iulie și continuă două dintre cele mai cunoscute programe ale sale, Seara Filmului Românescși Seara Filmului European. Alături de criticul de film Ileana Bîrsan, proiecțiile filmelor românești vor fi însoțite de dialoguri substanțiale cu regizori, producători, actori, în timp ce în parteneriat cu institute culturale și ambasade din România, Seara Filmului European aduce unele dintre cele mai reprezentative peliculecare invită la descoperirea altor culturi.

Li se adaugă Seara Filmului de Dans ca noutate absolută, care va prezenta atât filme documentare despre importanți creatori din zona de dans contemporan, precum legendara Pina Bausch, cât și înregistrări ale unor spectacole de dans de referință. Iar Seara Filmului de Fashion propune documentare despre creatori celebri care au marcat industria modei la nivel internațional, în timp ce duminicile sunt rezervatedocumentarelor muzicale.

Printre filmele și înregistrărileprogramate în cursul acestei luni se numără documentare ca Miles Davis: Birth of the Cool(5 iulie), McQueen (7 iulie), înregistrări ale unor spectacole de dans marcante, precum Europium (14 iulie) –produs de Centrul Cultural Onasis din Atena și RootlessRoot, difuzat în parteneriat cu Fundația Culturală Greacă –, dar și celebrul film de ficțiune care a devenit un fenomen mondial, DowntonAbbey (31 iulie).

STREET ART LA CALD

Pentru a marca acest an atât de complicat pentru public și pentru scena culturală și artistică, Grădina cu Filme – Cinema & Morea extins spațiul de manifestare al street-art-ului. O lucrare inspirată de perioada pandemiei, realizată de Radu Pandele, unul dintre membrii SweetDamageCrew, și curatoriată de Mihai Zgondoiu, așteaptă să fie admirată în gangul care permite accesul în Grădina cu Filme. Noua pictură murală este intitualtă AccessibleExperience și surprinde un univers transformat în contextul izolării și al distanțării sociale, având ca inspirație tratatul filosofic Simulacres et Simulation de Jean Baudrillard. Pictura murală se alătură deja cunoscutei lucrări de artă stradală Charlie, realizată tot de SweetDamageCrew, care a devenit emblema spațiului în aer liber.

MUZICĂ ȘI TEATRU ȘI SPECTACOLE DE IMPROVIZAȚIE

Programullunii din Grădina cu Filme – Cinema & More include și concerte speciale, dar și spectacole de teatru, de improvizație și stand-up comedy. Printre acestea: American Blues Night–BLUES IN FOUR: Raul Kusak, HannoHöfer, Luis Palominoși Claudiu Purcarin (4 iulie), concert Alex Ștefănescu (10 iulie), COLIBRI(18 iulie) – o producție Doctor’s Studio & Teatrul LUNI, cu criticul de film Irina Margareta Nistor într-o inedită și mai puțin obișnuită ipostază actoricească, alături de Daniel Popa care semnează și regia și scenografia spectacolului, sau show-ul de improvizație al trupei iELE(11 iulie), formată din actrițele Camelia Pintilie, Victoria Răileanu, Mihaela Georgescu, Adriana Bordeanu și Juli Nagy.

Programul complet cu toate evenimentele programate la Gărdina cu Filme – Cinema & More în luna iulie, precum și regulamentul de participare pot fi accesate aici.

Grădina cu Filme – Cinema & More este un proiect al Primăriei Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

 

 

 

10
/07
/23

Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de invitaţi din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte fac parte din programul ediţiei a zecea a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii.

05
/07
/23

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Și anul acesta, programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. 

05
/07
/23

Între 22 și 29 iulie, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.