S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-gradina-cu-filme-cinema-more/

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizaţie şi dezbateri, într-un program special în aer liber.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2020

Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Lahovari, Nr.7), unul dintre cele mai cool spații culturale urbane din centrul Bucureștiului, își așteaptă publicul cu un program care cuprinde un mix de film, muzică, teatru, spectacole de improvizație, dezbateri continuând programe de tradiție,alături de câteva noutăți. Grădina de vară este deschisă până pe 13 septembrie. Evenimentele sunt fie cu intrare liberă, în baza unei rezervări online pe bilete.ro sau la casa de bilete Teatrelli, fie cu bilet, prețul unei mese de 2 persoane variind între 30 lei și 79,38 lei, în funcție de tipul evenimentului.

În fiecare zi a săptămânii, de marți până duminică: Grădina cu Filme – Cinema & More a pregătit publicului mai multe evenimente artistice variate pe parcursul lunii iulie și continuă două dintre cele mai cunoscute programe ale sale, Seara Filmului Românescși Seara Filmului European. Alături de criticul de film Ileana Bîrsan, proiecțiile filmelor românești vor fi însoțite de dialoguri substanțiale cu regizori, producători, actori, în timp ce în parteneriat cu institute culturale și ambasade din România, Seara Filmului European aduce unele dintre cele mai reprezentative peliculecare invită la descoperirea altor culturi.

Li se adaugă Seara Filmului de Dans ca noutate absolută, care va prezenta atât filme documentare despre importanți creatori din zona de dans contemporan, precum legendara Pina Bausch, cât și înregistrări ale unor spectacole de dans de referință. Iar Seara Filmului de Fashion propune documentare despre creatori celebri care au marcat industria modei la nivel internațional, în timp ce duminicile sunt rezervatedocumentarelor muzicale.

Printre filmele și înregistrărileprogramate în cursul acestei luni se numără documentare ca Miles Davis: Birth of the Cool(5 iulie), McQueen (7 iulie), înregistrări ale unor spectacole de dans marcante, precum Europium (14 iulie) –produs de Centrul Cultural Onasis din Atena și RootlessRoot, difuzat în parteneriat cu Fundația Culturală Greacă –, dar și celebrul film de ficțiune care a devenit un fenomen mondial, DowntonAbbey (31 iulie).

STREET ART LA CALD

Pentru a marca acest an atât de complicat pentru public și pentru scena culturală și artistică, Grădina cu Filme – Cinema & Morea extins spațiul de manifestare al street-art-ului. O lucrare inspirată de perioada pandemiei, realizată de Radu Pandele, unul dintre membrii SweetDamageCrew, și curatoriată de Mihai Zgondoiu, așteaptă să fie admirată în gangul care permite accesul în Grădina cu Filme. Noua pictură murală este intitualtă AccessibleExperience și surprinde un univers transformat în contextul izolării și al distanțării sociale, având ca inspirație tratatul filosofic Simulacres et Simulation de Jean Baudrillard. Pictura murală se alătură deja cunoscutei lucrări de artă stradală Charlie, realizată tot de SweetDamageCrew, care a devenit emblema spațiului în aer liber.

MUZICĂ ȘI TEATRU ȘI SPECTACOLE DE IMPROVIZAȚIE

Programullunii din Grădina cu Filme – Cinema & More include și concerte speciale, dar și spectacole de teatru, de improvizație și stand-up comedy. Printre acestea: American Blues Night–BLUES IN FOUR: Raul Kusak, HannoHöfer, Luis Palominoși Claudiu Purcarin (4 iulie), concert Alex Ștefănescu (10 iulie), COLIBRI(18 iulie) – o producție Doctor’s Studio & Teatrul LUNI, cu criticul de film Irina Margareta Nistor într-o inedită și mai puțin obișnuită ipostază actoricească, alături de Daniel Popa care semnează și regia și scenografia spectacolului, sau show-ul de improvizație al trupei iELE(11 iulie), formată din actrițele Camelia Pintilie, Victoria Răileanu, Mihaela Georgescu, Adriana Bordeanu și Juli Nagy.

Programul complet cu toate evenimentele programate la Gărdina cu Filme – Cinema & More în luna iulie, precum și regulamentul de participare pot fi accesate aici.

Grădina cu Filme – Cinema & More este un proiect al Primăriei Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

 

 

 

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.