S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-gradina-cu-filme-cinema-more/

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizaţie şi dezbateri, într-un program special în aer liber.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2020

Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Lahovari, Nr.7), unul dintre cele mai cool spații culturale urbane din centrul Bucureștiului, își așteaptă publicul cu un program care cuprinde un mix de film, muzică, teatru, spectacole de improvizație, dezbateri continuând programe de tradiție,alături de câteva noutăți. Grădina de vară este deschisă până pe 13 septembrie. Evenimentele sunt fie cu intrare liberă, în baza unei rezervări online pe bilete.ro sau la casa de bilete Teatrelli, fie cu bilet, prețul unei mese de 2 persoane variind între 30 lei și 79,38 lei, în funcție de tipul evenimentului.

În fiecare zi a săptămânii, de marți până duminică: Grădina cu Filme – Cinema & More a pregătit publicului mai multe evenimente artistice variate pe parcursul lunii iulie și continuă două dintre cele mai cunoscute programe ale sale, Seara Filmului Românescși Seara Filmului European. Alături de criticul de film Ileana Bîrsan, proiecțiile filmelor românești vor fi însoțite de dialoguri substanțiale cu regizori, producători, actori, în timp ce în parteneriat cu institute culturale și ambasade din România, Seara Filmului European aduce unele dintre cele mai reprezentative peliculecare invită la descoperirea altor culturi.

Li se adaugă Seara Filmului de Dans ca noutate absolută, care va prezenta atât filme documentare despre importanți creatori din zona de dans contemporan, precum legendara Pina Bausch, cât și înregistrări ale unor spectacole de dans de referință. Iar Seara Filmului de Fashion propune documentare despre creatori celebri care au marcat industria modei la nivel internațional, în timp ce duminicile sunt rezervatedocumentarelor muzicale.

Printre filmele și înregistrărileprogramate în cursul acestei luni se numără documentare ca Miles Davis: Birth of the Cool(5 iulie), McQueen (7 iulie), înregistrări ale unor spectacole de dans marcante, precum Europium (14 iulie) –produs de Centrul Cultural Onasis din Atena și RootlessRoot, difuzat în parteneriat cu Fundația Culturală Greacă –, dar și celebrul film de ficțiune care a devenit un fenomen mondial, DowntonAbbey (31 iulie).

STREET ART LA CALD

Pentru a marca acest an atât de complicat pentru public și pentru scena culturală și artistică, Grădina cu Filme – Cinema & Morea extins spațiul de manifestare al street-art-ului. O lucrare inspirată de perioada pandemiei, realizată de Radu Pandele, unul dintre membrii SweetDamageCrew, și curatoriată de Mihai Zgondoiu, așteaptă să fie admirată în gangul care permite accesul în Grădina cu Filme. Noua pictură murală este intitualtă AccessibleExperience și surprinde un univers transformat în contextul izolării și al distanțării sociale, având ca inspirație tratatul filosofic Simulacres et Simulation de Jean Baudrillard. Pictura murală se alătură deja cunoscutei lucrări de artă stradală Charlie, realizată tot de SweetDamageCrew, care a devenit emblema spațiului în aer liber.

MUZICĂ ȘI TEATRU ȘI SPECTACOLE DE IMPROVIZAȚIE

Programullunii din Grădina cu Filme – Cinema & More include și concerte speciale, dar și spectacole de teatru, de improvizație și stand-up comedy. Printre acestea: American Blues Night–BLUES IN FOUR: Raul Kusak, HannoHöfer, Luis Palominoși Claudiu Purcarin (4 iulie), concert Alex Ștefănescu (10 iulie), COLIBRI(18 iulie) – o producție Doctor’s Studio & Teatrul LUNI, cu criticul de film Irina Margareta Nistor într-o inedită și mai puțin obișnuită ipostază actoricească, alături de Daniel Popa care semnează și regia și scenografia spectacolului, sau show-ul de improvizație al trupei iELE(11 iulie), formată din actrițele Camelia Pintilie, Victoria Răileanu, Mihaela Georgescu, Adriana Bordeanu și Juli Nagy.

Programul complet cu toate evenimentele programate la Gărdina cu Filme – Cinema & More în luna iulie, precum și regulamentul de participare pot fi accesate aici.

Grădina cu Filme – Cinema & More este un proiect al Primăriei Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

 

 

 

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.