S-a deschis subscripția națională pentru achiziționarea Cuminteniei Pamantului
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-subscriptia-nationala-pentru-achizitionarea-cuminteniei-pamantului/

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat deschiderea oficială a subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi – „Cuminţenia Pământului”, acesta menţionând că a fost primul care a donat bani în acest scop.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2016

”Vor fi prezentate datele conturilor deschise la băncile partenere, facilitățile fiscale oferite firmelor și persoanelor fizice, modalitățile prin care cetățenii vor putea depune, începând de astăzi, bani în contul subscripției naționale pentru achiziția operei de tezaur național Cumințenia Pământului „, a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, ministrul Alexandrescu.

Pe 16 martie, Guvernul a anunțat public intenția de a achiziționa sculptura „Cumințenia Pământului”, una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuși, printr-un efort comun susținut de stat și de cetățenii săi.

Subscripția publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane de euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

Casa de licitații Artmark a renunțat la mandatul de reprezentare a proprietarilor operei „Cumințenia Pământului”, actul oficial în acest sens fiind înregistrat la Ministerul Culturii în 10 martie, înaintea „începerii negocierilor cu noua comisie numită de Guvern și condusă de ministrul Culturii”, a declarat pe 18 martie Alexandru Bâldea, managing partner Artmark.

Foto: Cumintenia Pamantului, Vlad Alexandrescu – wikipedia, facebook

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.