S-a lansat aplicatia mobilă ARCUB!
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-aplicatia-mobila-arcub/

Inaugurată cu ocazia Zilelor Bucureştului, aplicaţia mobilă ARCUB îi va ţine pe bucureşteni la curent cu ultimele noutăţi din film, muzică, teatru, dans, fotografie, carte, workshop-uri tematice sau alte evenimente culturale din stradă. Disponibilă gratuit pentru smartphone-urile cu sistem de operare iOS sau Android, aplicaţia oferă posibilitatea de a obţine toate informaţiile necesare despre evenimentele din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2015

Între 18-20 septembrie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București îi invită pe bucureşteni să descopere și să se bucure de un oraş plin de viață, unde iubitorii de cultură se pot delecta cu numeroase evenimente captivante organizate cu ocazia Zilelor Bucureștiului.

În noaptea de 19 spre 20 septembrie arta și tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureștiului. Aplicația vine în întâmpinarea curioșilor și îi conduce pe aceștia pe traseul interactiv al Nopții Albe a Bucureștiului, fiecare instalație fiind mai ușor de găsit cu ajutorul telefonului mobil.

Programul evenimentelor cu intrare liberă din cadrul Zilelor Bucureștiului:

  • 10-20 septembrie, Piața George Enescu

Piața Festivalului George Enescu – un regal al muzicii clasice, în aer liber

Detalii: http://festivalenescu.ro/series/festival-2015/piata-festivalului/

  • 3-20 septembrie, ARCUB Gabroveni

Microtopiile Bucureștiului – o incursiune vizuașă a 5 fotografi nordici în peisajul orașului București

Detalii: http://www.bucuresti2021.ro/portfolio_page/joi-duminica-3-20-septembrie-1000-2200-expozitia-microtopiile-bucurestiului-hanul-gabroveni/

  • 18-20 septembrie la Gara Regală Băneasa

SOUND & VISION – primul festival de muzică alternativă 100% românească

Mai multe detalii: http://soundandvision.ro

  • 19 septembrie, Centrul Vechi, 21:00-03:00

Noaptea Albă a Bucureștiului – noaptea în care Centrul Vechi se transformă într-un teren de joacă, iar trecătorii pot interacționa cu instalațiile de artă

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/918448238236795/

  • 19 septembrie, ARCUB Gabroveni, 19:00

București’21 – o epopee participativă. 840 versuri. 40 poeți.

Un poem-manifest participativ, care implică 40 de poeți români contemporani

Mai multe detalii, aici.

Aplicația ARCUB poate fi descărcată gratuit de aici (pentru Android) şi de aici (pentru iOS)..

Foto: aplicatia mobilă ARCUB – www.arcub.ro

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.