S-a lansat blogul litera.ro! Locul de intalnire a celor mai interesante articole de opinie, dialoguri-eveniment, idei si sugestii de lectura pentru cititori
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-blogul-litera-ro-locul-de-intalnire-a-celor-mai-interesante-articole-de-opinie-dialoguri-eveniment-idei-si-sugestii-de-lectura-pentru-cititori/

Editura Litera anunţă lansarea pe litera.ro a noului Litera Blog, locul de întâlnire a celor mai interesante articole de opinie, dialoguri-eveniment, idei şi sugestii de lectură pentru cititorii săi. Critici literari, scriitori români şi străini, formatori de opinie, bloggeri, traducători, actori, traineri fac parte acum din comunitatea Litera Blog pentru a oferi publicului iubitor de carte cea mai bună experienţă a lecturii.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2021

Litera.ro  găzduiește toate cărțile din portofoliul Editurii Litera, peste 2 500 de titluri, campanii cu oferte și promoții speciale în fiecare zi, iar de acum, pe Litera Blog, și noi surse de inspirație pentru lectură: cititorii vor descoperi rubrici interactive cu informații inedite și exclusive despre autorii cărților Litera, interviuri, dosare editoriale, considerații personale ale traducătorilor și multe altele.

Câteva recomandări:

Pentru cei pasionați de podcasturi, se lansează  Cu Voce Tare, un podcast Litera cu Nadine Vlădescu și invitații săi, în care vor fi abordate teme actuale din cele mai variate domenii: cultură, educație, psihologie, mediu, sănătate, dileme sociale. Ascultătorii vor putea urmări conversații convingătoare și puncte de vedere bine argumentate ale unor oameni care au un cuvânt de spus în mediul cultural și în societate. Un podcast în care ideile se confruntă cu voce tare.

Primul episod este deja disponibil pe litera.ro: o discuție cu bine-cunoscutul Paul Olteanu – trainer, coach și realizator al podcastului Mind Architect -, care ne dezvăluie câteva tehnici și strategii motivaționale concrete menite să ne regleze emoțional, astfel încât să putem funcționa mai bine la nivel individual și în colectivitate. Podcastul Cu Voce Tare este disponibil pe Blogul Litera, Youtube Litera, dar și pe Spotify, Soundcloud, iTunes, Apple Podcast și Google Podcasts.

O carte pe zi, realizat în parteneriat cu Digi24, este un proiect de încurajare a lecturii care își propune să ofere publicului întâlniri zilnice cu actualitatea literară în toate formele sale – cele mai recente bestselleruri, autori clasici și contemporani, cărți pe teme importante din toate domeniile de interes – și care se regăsește într-o rubrică dedicată pe blogul Litera. Recomandările zilnice pot fi vizionate pe Digi24, de luni până vineri, în timpul jurnalelor de la ora 8.00 și de la ora 11.00, pe blog sau pe YouTube Editura Litera.

Invităm cititorii să descopere lumea cărților dintr-o altă perspectivă, cu recomandări din partea editorului, topuri și informații despre cele mai citite cărți ale săptămânii, ale lunii sau despre cele mai așteptate bestselleruri ale momentului.

Totul sub formă de articole atent concepute și redactate, care vor permite cititorilor să-și creioneze listele de lecturi, dar și să revină asupra cărților memorabile, pentru a fi în pas cu viața literară a comunității de cititori.

Litera Blog este și o nouă sursă de informare pentru toate evenimentele online și offline ale editurii: cluburi de carte, evenimente de încurajare a lecturii, activări digitale, lansări de carte, promoții sau oferte în campanii dedicate pe litera.ro.

Pentru a fi la curent cu toate articolele noi pe Litera Blog vă recomandăm abonarea la newsletterul Editurii Litera prin introducerea adresei de email pe homepage litera.ro.

La link puteți accesa primul newsletter dedicat lansării blogului.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

03
/08
/22

NOU La Editura Polirom a apărut recent, în colecția de biografii romanțate, o carte având în prim-plan o figură de legendă a teatrului românesc, despre care însă publicul de astăzi știe foarte puțin. „Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc” de Alina Nelega o aduce în prim-plan într-un noul mileniu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

28
/07
/22

Din Istanbulul marginalilor magistral creionat de Elif Shafak, pe o insulă grecească, unde regizorul Billy Wilder lucrează și își rememorează destinul, și până la malul Adriaticii, unde două surori înfruntă viața cum pot mai bine, vă invităm într-o călătorie livrescă menită să vă inspire în alegerea lecturilor pentru vara aceasta.

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.

28
/07
/22

Vă invităm să descoperiți trei cazuri care au marcat istoria spionajului mondial, dezvăluite în cartea „Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații”, recent apărută și în limba română, la Editura Trei.

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.