S-a lansat Cinetek, un site de video la cerere conceput de regizori
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-cinetek-un-site-de-video-la-cerere-conceput-de-regizori/

Mai mulţi cineaşti au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate şi prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile şi dintr-un număr mare de ţări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2015

Fiecare cineast alcătuiește o listă cu “50 din cele mai importante filme pentru ei într-un moment sau altul din viața lor”, în vederea creării “unui vast site de VLC cu filme clasice, care ne-au hrănit și format”, a afirmat regizoarea franceză Pascale Ferran la o conferință de presă.

În total 26 de regizori s-au asociat la crearea lacinetek.com, printre care francezii Jacques Audiard, Bertrand Bonello, Olivier Assayas, Jean-Pierre Jeunet, Costa-Gavras, Agnes Varda, Michel Hazanavicius, americanul James Gray, japonezul Hirokazu Kore-Eda și thailandezul Apichatpong Weerasethakul. Unele filme sunt însoțite de bonusuri ale regizorilor, care își explică alegerea, precum și de materiale de arhivă.

400 de filme dintre cee 950 sunt deja disponibile pe site, organizatorii obținând drepturile de difuzare a lor. Circa 130 sunt disponibile prima dată pe VLC.

Oferta urmează să se îmbogățească, inițiatorii propunându-și să adauge cel puțin un nou cineast pe lună.

Foto: Cinetek – facebook

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

07
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în România la TIFF și Astra, „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), de Pavel Cuzuioc, regizor de origine basarabeană stabilit în Austria, este un reușit documentar filmat în Republica Moldova, Ucraina, România și Bulgaria. Portretul tandru al unei regiuni, având ca protagoniști instalatori de telefonie, televiziune prin cablu și internet.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »