S-a lansat Cinetek, un site de video la cerere conceput de regizori
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-cinetek-un-site-de-video-la-cerere-conceput-de-regizori/

Mai mulţi cineaşti au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate şi prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile şi dintr-un număr mare de ţări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2015

Fiecare cineast alcătuiește o listă cu „50 din cele mai importante filme pentru ei într-un moment sau altul din viața lor”, în vederea creării „unui vast site de VLC cu filme clasice, care ne-au hrănit și format”, a afirmat regizoarea franceză Pascale Ferran la o conferință de presă.

În total 26 de regizori s-au asociat la crearea lacinetek.com, printre care francezii Jacques Audiard, Bertrand Bonello, Olivier Assayas, Jean-Pierre Jeunet, Costa-Gavras, Agnes Varda, Michel Hazanavicius, americanul James Gray, japonezul Hirokazu Kore-Eda și thailandezul Apichatpong Weerasethakul. Unele filme sunt însoțite de bonusuri ale regizorilor, care își explică alegerea, precum și de materiale de arhivă.

400 de filme dintre cee 950 sunt deja disponibile pe site, organizatorii obținând drepturile de difuzare a lor. Circa 130 sunt disponibile prima dată pe VLC.

Oferta urmează să se îmbogățească, inițiatorii propunându-și să adauge cel puțin un nou cineast pe lună.

Foto: Cinetek – facebook

07
/04
/20

În contextul situației actuale din țară și ținând cont de restricțiile impuse pentru siguranța tuturor, echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania a luat decizia de a reprograma ediția cu numărul 19.

01
/04
/20

INTERVIU Regizorul basarabean Dragoş Turea vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre "Grădina Sovietică" (2019), documentarul său care discută înfricoşătoarele experimente secrete cu energie atomică făcute de sovietici în agricultura din Republica Moldova.

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

Page 1 of 26012345...102030...Last »