S-a lansat trailerul oficial al animatiei “World War Cup”
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-trailerul-oficial-al-animatiei-world-war-cup/

Scurtmetrajul de animaţie “World War Cup”, în regia lui Sebastian Cosor şi produs de Mihai Mitrică prin Puls Digital Production şi SAFE FRAME, şi-a lansat trailerul oficial. Lansarea filmului este plănuită pentru luna decembrie a anului 2016, acesta urmând să intre în circuitul festivalier în 2017.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2016

World War Cup este o poveste despre regrete și amintiri care vindecă. Doi veterani de război se întâlnesc pentru a vedea impreună un meci de fotbal pe care amintirile lor îl transformă într-o adevărată confruntare pe câmpul de luptă.

Cu regretul de a fi făcut în război o greseală de neiertat, cei doi se imaginează acum castigători pe terenul de fotbal, iar victoria le vindecă frustrările din tinerețe. Vocile care dau viață celor două personaje, în tinerețe (când sunt soldați), vor fi cele ale actorilor Tudor Chirilă și Andi Vasluianu.

Odată cu trailerul a fost lansată și piesa de pe coloana sonoră a filmului care poartă numele scurt metrajului și este semnată de trupa L.O.S.T. Melodia surprinde perfect atmosfera poveștii și traduce stările personajelor principale într-o muzică intensă si dinamica.

World War Cup – Trailer from Puls Digital on Vimeo.

Mai multe detalii referitoare la stadiul producției scurt metrajului “World War Cup”, pe pagina de web a filmului.

Foto: World War Cup –  facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.